Παιδιά από το Νεπάλ πωλούνται ως υπηρέτες στην Βρετανία

Παιδιά από το Νεπάλ πωλούνται ως υπηρέτες στην Βρετανία


Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Τερέζα Μέι ζήτησε από την αστυνομία να διενεργήσει επείγουσα έρευνα μετά από δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου την Δευτέρα που ανέφεραν ότι πολλά παιδιά από το Νεπάλ πωλούνται σε
βρετανικές οικογένειες.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης της Sun την Δευτέρα 4 Απριλίου, συμμορίες που δρουν στο κρατίδιο Παντζάμπ, στη βόρεια Ινδία, διακινούν παιδιά από το Νεπάλ, ηλικίας μέχρι δέκα ετών, που κατόρθωσαν να σωθούν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ τον Απρίλιο του 2015, καθώς και φτωχά παιδιά από άπορες οικογένειες της Ινδίας.

Αυτά τα παιδιά πωλούνται μέσω του κυκλώματος των συμμοριών για 500.000 ρουπίες (5.300 λίρες Αγγλίας) σε οικογένειες στην Βρετανία ενώ για την μεταφορά τους στην χώρα επιβαρύνεται η οικογένεια των αγοραστών. Οι διακινητές διαφημίζουν το «εμπόρευμα» στους Βρετανούς αναφέροντας ότι οι Νεπαλέζοι είναι καλοί άνθρωποι, μαγειρεύουν εξαιρετικά και καθαρίζουν το σπίτι ενώ μετά την πώλησή τους οι Βρετανοί δεν θα τους πληρώνουν.



Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε την διακίνηση παιδιών «πραγματικά αποτρόπαιο έγκλημα» και κάλεσε τις εφημερίδες στην χώρα να συνεργαστούν με τις αρχές και να δώσουν τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή της για να εξαρθρωθεί το παράνομο κύκλωμα των διακινητών. Σύμφωνα με τον νόμο «Modern Slavery Act», που ψηφίστηκε στην Βρετανία το περασμένο έτος, προβλέπεται ισόβια κάθειρξη για όσους κριθούν ένοχοι για συμμετοχή σε πράξεις σύγχρονης δουλείας.

Ο φονικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στις 25 Απριλίου του 2015 στο Νεπάλ κόστισε την ζωή σε 9.000 ανθρώπους, ολόκληρες πόλεις καταστράφηκαν και εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις