ΔΝΤ: Απελευθέρωση απολύσεων σε διεθνές επίπεδο για το καλό μας...

KWN-Russell-I-3272015


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεσή του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές στα αποτελέσματα της έρευνας του καταλήγει ότι είναι ωφέλιμη η λήψη μέτρων, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η απελευθέρωση των
απολύσεων.
«Στο σημερινό περιβάλλον της σταθερά εξασθενημένης οικονομικής δραστηριότητας σε πολλές αναπτυγμένες οικονομίες, είναι ισχυρά τα επιχειρήματα για μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων και εργασίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχόληση και η ανάπτυξη» αναφέρεται.
«Ψηλά στην ατζέντα είναι αρκετές μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων και εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων περιλαμβάνουν τον περιορισμό των εμποδίων για την είσοδο νέων επιχειρήσεων στις βιομηχανίες δικτύων, το λιανικό εμπόριο και την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών».
Σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, γίνεται λόγος για μείωση - αναθεώρηση επιδομάτων ανεργίας όταν θεωρούνται υψηλά, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και η απλοποίηση της νομοθεσίας για την προστασία απασχόλησης των μόνιμων - έκτακτων εργαζόμενων.
Τα μέτρα αυτά σύμφωνα με το ΔΝΤ έχουν στόχο την βελτίωση της οικονομικής ευρωστίας, αυξάνοντας την ποσότητα και βελτιώνοντας τη χρήση των παραγωγικών συντελεστών, εργασίας και κεφαλαίου.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις