Τι κρύβεται πίσω απο τους Ειδικούς Φρουρούς …»Μπουμπούκια»;

opla


Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση,φέρεται να είναι ο ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.
Αποσβολωμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις με την εμπλοκή των τεσσάρων συναδέλφων τους (δύο στην Κρήτη και δύο στην Αθήνα) οι ειδικοί φρουροί που
υπηρετούν στην μεγαλόνησο.
Το γεγονός ότι φέρονται να μετέφεραν όπλα από το νησί στην πρωτεύουσα, με σκοπό να τα διαθέσουν σε αλλοδαπούς ποινικούς, είναι κάτι που δεν μπορούν να το χωνέψουν, δεδομένου ότι και οι τέσσερις έχουν υπηρετήσει στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ στην Αθήνα, μία υπηρεσία που έχει θρηνήσει μέλη της από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών.
Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή φέρεται να είναι ο ειδικός φρουρός που υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων.
Η υπηρεσιακή «διαδρομή» του από την Αθήνα όπου υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ στην Κρήτη -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν αναγκαστική εξαιτίας πειθαρχικών, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.
Ο συνάδελφος του, ο οποίος υπηρετούσε στο ΤΑΕ Ρεθύμνου, δεν είχε κλείσει ακόμα χρόνο στην Κρήτη. Και αυτός είχε μετατεθεί από την Αθήνα και την ΔΙΑΣ. Η καταγωγή του είναι από χωριό της Μεσαράς.
Συνάδελφοι του στο Ρέθυμνο εξεπλάγησαν με την εμπλοκή του στην υπόθεση. Όπως λένε, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα και φαινόταν να έχει μεγάλη περιουσία στα μέρη του με την οποία μάλιστα σκόπευε να ασχοληθεί, όπως έλεγε.
Οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι ειδικοί φρουροί (ο ένας φέρει επίσης κρητικό επώνυμο) υπηρετούσαν στην Αθήνα.Παρά το γεγονός ότι έγινε πολύς λόγος για «παγιδευμένες» συνομιλίες, κάτι τέτοιο δεν κατέστη τελικά ξεκάθαρο ώστε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες οι «αδιάφθοροι» έφθασαν στα ίχνη τους.
Υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες; Υπήρξε καταγγελία ή κάποιο βαθύ «λαρύγγι»; Και ποιοι τελικά ήταν οι αποδέκτες των όπλων; Γιατί οι «αδιάφθοροι» επέλεξαν να κάνουν το «πέσιμο» στο λιμάνι του Πειραιά με την άφιξη από την Κρήτη των εμπλεκόμενων ειδικών φρουρών και δεν άφησαν να κυλήσει η επιχείρηση;
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εμπλοκή και ο βαθμός εμπλοκής του καθενός εκ των τεσσάρων στην υπόθεση αλλά και άλλες παράμετροι που στην φάση αυτή δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Σε κάθε περίπτωση η εμπλοκή δύο ειδικών φρουρών από την Κρήτη σε μία υπόθεση που αφορά στην συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, έχει «παγώσει» τους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και κυρίως την οικογένεια των ειδικών φρουρών που θεωρούν ότι αυτή η ιστορία πηγαίνει πίσω τις προσπάθειες τόσων ετών στην υπηρεσία του πολίτη και κυρίως του πολίτη της υπαίθρου
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, Χρήστος Τσανακτσίδης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις, επισήμανε ότι παρακολουθούν την πορεία της υπόθεσης και αναμένουν την ποινική αντιμετώπιση που θα έχουν από την Δικαιοσύνη. «Αν προκύψει εμπλοκή τους, εμείς θα ζητήσουμε να τιμωρηθούν με βάση το νόμο» τόνισε.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις