Πήρε κάποιος είδηση ότι ήρθε ο Σουλτς στην Ελλάδα;

image[2]


Ποιους είδε και τι συζήτησε;
Οι πληροφορίες λένε ότι η εντολή ήταν… δεν ξέρω πως θα το κάνεις Αλέξη ,θέλω να φύγει ο Καμμένος και να κάνεις κυβέρνηση όσο είναι δυνατόν, ποιο ευρείας αποδοχής διότι το προσφυγικό ….καίει και… ζεματάει.
Έγραψαν τα Μ.Μ.Ε σε …μονόστηλο… Ο Μάρτιν Σουλτς αιφνιδιαστικά και χωρίς
καμία επίσημη ενημέρωση, προσγειώθηκε στην Αθήνα.
Χωρίς ουδείς να το αντιληφθεί ο Μάρτιν Σουλτς βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Πηγές από το Μαξίμου επιβεβαίωναν το γεγονός και δεν ήθελαν να κάνουν κανένα άλλο σχόλιο για το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν οι δύο πολιτικοί.
Ο κ. Σουλτς όμως δεν είδε μόνο τον Αλέξη Τσίπρα. Συνάντησε και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.
ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντης κινούνται πλέον στις ράγες που καθόρισε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος από καιρό ψήνει Τσίπρα, Γεννηματά, Θεοδωράκη και Λεβέντη να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσουν μια ισχυρή κυβέρνηση για να πετύχει το πρόγραμμα της Ελλάδας.
Στην αρχή τα παιδιά της ελληνικής πολιτικής κλώτσησαν, αλλά φαίνεται ότι ηρέμησαν και τώρα το σκέπτονται σοβαρά. Αφού τους έπεισε και σύντομα μπορεί να δούμε μια μεγαλύτερη συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη, χωρίς τον Πάνο όμως. Μπορεί τώρα να έπεισε ο Σουλτς τους «κεντροαριστερούς» να συνεργαστούν με τους «αριστερούς», αλλά οι σκέψεις-επαφές είχαν αρχίσει εδώ και μήνες.
Το πράγμα το μαγείρευαν σε ιδιωτικές συζητήσεις ο Φλαμπουράρης και το άλλοτε θείο βρέφος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης. Είχαν στρώσει το χαλί , αλλά οι αρχηγοί αρνιόντουσαν να το περπατήσουν για διάφορους λόγους. Οπότε τα πήρε στο κρανίο ο Σουλτς ήρθε ινκόγκνιτο στην Αθήνα και μέσα σε ένα απόγευμα τους έμαθε πώς να περπατάνε σε χαλί.
Οσο για τα σκληρά καρύδια του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που δεν θέλουν να ακούσουν καν για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Σουλτς έλυσε τον Γόρδιο δεσμό. Τους είπε την μαγική φράση «ε, και…».
Έτσι ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Λοβέρδο ετοιμάζονται να ανταμώσουν τον Κυριάκο και οι κ.κ . Ψαριανός και Λυκούδης να ακολουθήσουν τον Σταύρο ή να μείνουν πολιτικά άστεγοι.
Έτσι παίρνει βαθιές ανάσες ο Αλέξης αφου ο Πάνος του έχει καθίσει στο στομάχι. Βέβαια ο Πάνος θα πάει στον κάδο, αφού πρώτα ψηφίσει τα πολύ σκληρά μέτρα του 3ου αγγουριού – μνημονίου, οπότε η εκλογική του συρρίκνωση θα αυξηθεί.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις