Τρεις Αμερικανοί πρόεδροι έχασαν τη ζωή τους μέσα στον Λευκό Οίκο – Σύμπτωση;




Μια διαφορετική εξήγηση για τις αιτίες θανάτου τριών Αμερικανών προέδρων που άφησαν την τελευταία τους πνοή εντός ή πλησίον του Λευκού Οίκου παρουσίασε το δίκτυο του Business Insider σε ένα βίντεο παραγωγής
του Alex Kuzoian.
Ο William Henry Harrison (1773-1841), ο James Knox Polk (1795 – 1849) και ο Zachary Taylor (1784 – 1850) είναι τρεις άνδρες που έχουν τουλάχιστον δύο κοινά πράγματα μεταξύ τους: όλοι τους διατέλεσαν πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και έφυγαν από την ζωή για τον ίδιο λόγο.
Εάν ρωτήσεις κάποιον ιστορικό που ειδικεύεται στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, το πιθανότερο είναι ότι θα σου πει ότι ο Harrison πέθανε από πνευμονία -επειδή δεν ντύθηκε ζεστά σε μία από τις ομιλίες του-, ο Polk από χολέρα και ο Taylor από γαστρεντερίτιδα.
Μπορεί οι τρεις αυτές οι ασθένειες να φαίνονται ασύνδετες μεταξύ τους, όμως μια έρευνα δύο επιστημόνων από την Βαλτιμόρη κατέληξαν στο ότι και οι τρεις άνδρες είχαν την ίδια αιτία θανάτου.
Ο J. McHugh και ο δόκτωρ Philip A.Mackowiak από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ μελέτησαν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των τριών ανδρών και κατέληξαν στο ότι και οι τρεις είχαν κάποια ασθένεια που είχε σχέση με το γαστρεντερικό σύστημα.
Ακόμα ο Harrison, ο οποίος είχε πεθάνει από πνευμονία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών εκείνη την εποχή, φαίνεται πως υπέφερε από γαστρεντερικά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους του προκάλεσαν αισθήματα δύσπνοιας.
Σύμφωνα με την έκθεση, την οποία παρουσιάζει το βίντεο του Business Insider, και οι τρεις άνδρες μολύνθηκαν πιθανότατα από το βακτήριο Salmonella enterica enterica, serovar Typhi. Η Ουάσινγκτον εκείνη την περίοδο δεν διέθετε σύστημα αποχέτευσης, με αποτέλεσμα ίχνη από κόπρανα και ούρα να καταλήγουν στο σύστημα ύδρευσης. Κατά ένα τρόπο, το σύστημα ύδρευσης του Λευκού Οίκου «σκότωσε» τους τρεις Αμερικανούς προέδρους.






















ΠΗΓΗ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις