ΦΩΤΙΑ στα Βαλκάνια! Διαλύονται τα Σκόπια…

police


Ολοσχερώς καταστράφηκε η «Αψίδα του Θριάμβου», που βρίσκεται στο κέντρο των γειτονικών Σκοπίων, από εξοργισμένους διαδηλωτές.
Τις τελευταίες ημέρες τα Σκόπια κυριολεκτικά βρίσκονται υπό διάλυση, καθώς πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις και επεισόδια, κατά
της πρόσφατης απόφασης του προέδρου Γκιόργκε Ίβανοβ να δώσει Αμνηστεία σε υψηλόβαθμους πολιτικούς – στελέχη του κυβερνώντος VMRO-DPMNE.
Τα εν λόγω στελέχη είχαν εμπλακεί σε οικονομικά σκάνδαλα, ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας αποφάσισε ξαφνικά… να τους δώσει χάρη!
Ως αποτέλεσμα, οι διαδηλωτές καταστρέφουν το κέντρο των ΣΚοπίων και προκαλούν υλικές ζημιές.
Ίσως η πιο σημαντική υλική καταστροφή για τους γείτονες μας, ήταν αυτή της Αψίδας, που σημειώθηκε από διαδηλωτές μαζί με δημοσιογράφους, ενώ υπάρχουν και γκράφιτι στην περιοχή, τα οποία γράφουν: «ΑΘΑΝΑΤΟΣ στον φασισμό, λευτερια στον λαό, Λευτεριά και όχι φόβος» και απευθύνονται στον Γκρουέφσκι, ο οποίος δεν φαίνεται να πτοείται.
Σε περίπτωση που συνεχιστεί η κρίση στην γειτονική χώρα, αναμένεται να επηρεάσει ολόκληρα τα Βαλκάνια, ενόψει του προσφυγικού που οδεύει να τεθεί εκτός ελέγχου.









ΠΗΓΗ



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις