Σχέδιο επιτάξης των παιδικών κατασκηνώσεων των τραπεζών!!!

prison20667



Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται η κυβέρνηση από τα καραβάνια των προσφύγων οι οποίοι, λόγω της ηχηρής απουσίας κεντρικής οργάνωσης, γυρνούν ανεξέλεγκτα σε όλη την Ελλάδα μην έχοντας που να βρούνε καταφύγιο.
Στο πλαίσιο αναζήτησης νέων χώρων που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, απέστειλε επιστολή προς
τις τράπεζες, προτείνοντας να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, οι παιδικές κατασκηνώσεις που διαθέτουν για τα παιδιά των υπαλλήλων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr, ο υπουργός κάνει έκκληση στα φιλάνθρωπα συναισθήματα και στην ευαισθησία και αλληλεγγύη των τραπεζών μπροστά στο δράμα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην πατρίδα μας.
Όπως αναφέρει, αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών από το Β" Παγκόσμιο Πόλεμο και παράλληλα την αντιευρωπαϊκή στάση κάποιων χωρών, που αρνούνται να δεχτούν πρόσφυγες και κλείνουν τα σύνορά τους.
Ο κ. Κουρουμπλής επισημαίνει τις επείγουσες ανάγκες στέγασης και σίτισης των προσφύγων και ζητά από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών τη θετική του εισήγηση, προκειμένου να τεθούν άμεσα στη διάθεση της κυβέρνησης οι κατασκηνώσεις για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, στην επιστολή του, ο κ. Κουρουμπλής δεν θέτει συγκεκριμένο χρονικό όριο διαμονής των προσφύγων, αλλά ούτε και όρους ή προβλέψεις για το πώς θα επαναχρησιμοποιηθούν -από άποψη υγιεινής και ασφάλειας- οι κατασκηνώσεις από τα παιδιά.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις