Το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Admiral Kuznetsov" αποπλέει αιφνιδιαστικά για την Αν.Μεσόγειο




Tο ρωσικό αεροπλανοφόρο "Admiral Kuznetsov" ολοκλήρωσε τις δοκιμές του στην Βόρειο Θάλασσα και αποπλέει τις επόμενες εβδομάδες, μέσω Γιβραλτάρ, για την Ανατολική Μεσόγειο για να ηγηθεί μαζί με το καταδρομικό κάσης "Varyag" του ρωσικού Στόλου στην Μεσόγειο αποτελούμενο
από περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία.

Οπως ανακοινώθηκε το αεροπλανοφόρο, με δεκάδες Su-33, τα νέα MiG-29K και μαχητικά εγγύς υποστήριξης Su-25 στη ναυτική τους έκδοση θα πλεύσει προς τις ακτές της Συρίας, καθώς η Τουρκία δεν δείχνει διάθεση αποδοχής της συμφωνίας εκεχειρίας.

Σε μια ταπεινή τελετή, οι άνδρες του πλοίου έλαβαν την Θεία Κοινωνία και οι πιλότοι αξιωματικοί εξομολογήθηκαν στον πνευματικό του πλοίου.

Η παρουσία των αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου κρίθηκε κάτι παραπάνω από αναγκαία, καθώς τα περίπου 45 ρωσικά μαχητικά του αεροπορικού αποσπάσματος που εδρεύει στην βάση έξω από την Λαττάκεια είναι πολύ λίγα για να αντιμετωπίσουν τυχόν συνδυασμένη ενέργεια της τουρκικής και της σαουδαραβικής Αεροπορίας και όχι μόνο: ΗΑΕ, Κατάρ κλπ θα συνεισφέρουν και αυτά αεροπορικές δυνάμεις κάνοντας την κατάσταση ασφυκτική.

Πάντως, ούτε και αυτά τα επιπλέον 48 μαχητικά του αεροπλανοφόρου "Admiral Kuznetsov" επαρκούν και γι αυτό θα σταλούν περίπου 12 μαχητικα΄Su-27SM και ίσως MiG-31BM! Ακομα και αυτή η σημαντική δύναμη απέναντι σε περίπου 700 υπερσύγχρονα τουρκικά κια σαουδαραβικά μαχητικά θα είναι ίσως λίγη, αν δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα οι συστοιχίες των S-400 στην ξηρά και οι S-300 του "Varyag".

Ταυτόχρονα συνεχίζεται με ενταντικούς ρυθμούς η αποστολή οπλικών συστημάτων στην Συρία καθώς έμφορτα ρωσικά αποβατικά συνεχίζουν το δρομολόγια "Syrian Express" όπως έχουν ονομαστεί.

Έτσι μετά τα πλοία Alexander Otrakovsky 031, Kazan-60 και A.Tkachenko τον Βόσπορο πέρασαν με προορισμό την Συρία το αποβατικό κλάσης LLC Tsezar Kunikov 158, το κλάσης Tapir BDK Saratov 150 και το πλοίο υποστήριξης "Nikolay Muru".

Δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής τα TCSG 88 και TCSG 15, ελικόπτερο της τουρκικής Αστυνομίας και υποβρύχιο κλάσης 209/1400 Preveze/Gur παρακολουθούσαν την διέλευση των έμφορτων ρωσικών αποβατικών.

Πιο αναλυτικά, το αεροπλανοφόρο θα σταλεί "φορτωμένο" και με τις Μοίρες μαχητικών του να ολοκληρώνουν ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε αποστολές κρούσης στόχων εδάφους με σειρά πυρομαχικών (διατρητικές βόμβες, βόμβες διασποράς κλπ) από αυτές που χρησιμοποιούνται ευρέως στην Συρία και επιτάσσουν οι ανάγκες προσβολής των ισλαμιστών.

Μαχητικά/κρούσης
14 × Su-33 (η ναυτική έκδοση του Su-30SM)
20/4 × MiG-29K/KUB
4 × Su-25TG/UBP

Eλικόπτερα
4 × Ka-27LD32
11 × Kamov Ka-27PL
2 × Kamov Ka-27PS

"Ο "Ναύαρχος Kuznetsov" θα σταλεί στη Μεσόγειο και θα ηγηθεί του μόνιμου Ρωσικού Στόλου στην περιοχή" ανέφερε.

"Bρίσκεται για τεχνική αναβάθμιση στο Murmansk και μόλις αυτή ολοκληρωθεί θα ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι. Στην αρχή του καλοκαιριού το αεροπλανοφόρο θα είναι Συρία"...

"O Ναύαρχος Kuznetsov" θα αναβαθμίσει το αεροπορικό απόσπασμα στην Συρία καθώς θα μεταφέρει MiG-29K και "άλλα μαχητικά" τα οποία δεν προσδιορίστηκαν.

Την είδηση μεταφέρουν έντρομα και τα τουρκικά ΜΜΕ...





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις