Ο λαός μας είναι ορθόδοξος




Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο άνθρωπος που άνοιξε διάπλατα την καρδιά του και τις πύλες της Εκκλησίας στους νέους, όποτε ξεστόμιζε αλήθειες για τον τόπο, δεχόταν πισώπλατα αναρίθμητα φαρμακερά βέλη: «Πώς τολμά και αναμειγνύεται στα θέματα της Πολιτείας;Η Εκκλησία να ασχολείται με τα δικά της και οι πολιτικοί με
τα πολιτικά» έλεγαν οι υπάλληλοι της Νέας Τάξης που είχαν στοχοποιήσει στο πρόσωπό του την ορθόδοξη παράδοση της χώρας μας. Λες και η Εκκλησία έχει ως βασικό καθήκον μόνο την τέλεση λειτουργιών και όχι την πλήρωση των ψυχών με το άσβεστο φως του Κυρίου.
Η Εκκλησία μας είναι η παγκόσμια σύναξη των ορθόδοξων πιστών, που λατρεύουν τον Χριστό ως Σωτήρα και υπηρετούν με αγάπη τον συνάνθρωπο. Η λατρεία του Χριστού προϋποθέτει παντού και πάντα την έκφραση της αληθείας και την παρέμβαση, όπου χρειάζεται. Δεν γίνεται να διαλύονται ο κοινωνικός ιστός και η οικονομία και να υπονομεύεται η παράδοση του έθνους, ενώ οι ιεράρχες τυρβάζουν περί πολλά άλλα πλην των κρισίμων.
Ούτε είναι επιτρεπτό να γίνονται διαρκώς απόπειρες να εκριζωθεί η Ορθοδοξία από τη συνείδηση των Ελλήνων και οι μητροπολίτες να αδιαφορούν. Η τρέχουσα περίοδος είναι σκοτεινή και ο χριστιανισμός, ως συνήθως, βρίσκεται στο στόχαστρο της κοσμικής εξουσίας. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εξεταστεί η απαγόρευση που επέβαλε το υπουργείο Παιδείας στον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, που ήθελε να μιλήσει σε μαθητές σχολείου της Θεσσαλονίκης.
Συνεπώς, οι θαρραλέες και ακριβείς διατυπώσεις του μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου σε άρθρο του, όπου αναφέρθηκε στην παγίδα του Χρηματιστηρίου, στην εξόντωση του Χριστοδούλου και στα Μνημόνια ήταν και επιβεβλημένες και ωφέλιμες για το κοινωνικό σύνολο.
Η ιεραρχία της Εκκλησίας μας κάνει εξαιρετική δουλειά με το ανθρωπιστικό της έργο, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ξυπνήσει συνειδήσεις και να επηρεάσει δραστικά τις εξελίξεις για να ελευθερωθούν η πατρίδα και ο λαός από τον βραχνά της πολυεπίπεδης κρίσης.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις