Απόλυτος κυρίαρχος στο Αιγαίο η Τουρκία - Έγκλημα η εμπλοκή του ΝΑΤΟ

nato-finally-agrees-details-of-aegean-mission.w l prisonplanetgr


Αμετακίνητη παραμένει η τουρκική πολιτική στο Αιγαίο με τις «ευλογίες» του εμπλεκόμενου ΝΑΤΟ, το οποίο δείχνει εξαιρετικά μεγάλη ανοχή στις κινήσεις της Άγκυρας.
Η Τουρκία αρνήθηκε να δώσει διπλωματική άδεια στην Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να μεταβεί με το γερμανικό πολεμικό πλοίο «Βόννη» στα
τουρκικά παράλια και να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τους «πρόσφυγες». Αντίθετα η Ελλάδα παραχώρησε την διπλωματική άδεια που χρειαζόταν.
Στην ουσία οι τουρκικές Αρχές αξιώνουν οι περιπολίες να γίνονται μόνο εντός ελληνικών και διεθνών χωρικών υδάτων.
Έτσι, αφενός αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο μισό Αιγαίο, αφετέρου κρατά την FRONTEX εκτός των χωρικών υδάτων της, προκειμένου οι δουλέμποροι να μπορούν ανενόχλητοι να στέλνουν εκατοντάδες μουσουλμάνους στην Ελλάδα, δείχνοντας πώς δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
Εν ολίγοις η Άγκυρα, με τις «ευλογίες» του ΝΑΤΟ απαγορεύει οποιονδήποτε έλεγχο στα τουρκικά χωρικά ύδατα και μεταξύ των παραλίων της με τα ελληνικά νησιά, αφήνοντας τους διακινητές να κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά.
Μάλιστα η Τουρκία έχει πετύχει την μη επαναπροώθηση «μεταναστών και προσφύγων», καθώς η Δυτική Συμμαχία δήλωσε πως δεν θα γυρίζει πίσω τις βάρκες αλλά μονό εκείνους που κινδυνεύουν με πνιγμό.
Την ίδια ώρα αμφισβητεί και τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, εμποδίζοντας την κατάθεση σχεδίων πτήσης μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων, αφού η Συμμαχία αναγνωρίζει κοινό εύρος χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις