ΤΡΟΜΟΣ για τις 12 Μαΐου! Θα γίνει κάτι που θα αλλάξει τα πάντα…





Έντονες ανησυχίες εξέφρασε ο Έλληνας Επίτροπος για τη Μετανάστευση, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δήλωσε στην Welt πως μέχρι τον Μάιο θα έχει προθεσμία η Ελλάδα για να προστατεύσει τα εξωτερικά της σύνορα.
Παράλληλα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως η κατάσταση θα
αξιολογηθεί στις 12 Μαΐου. Αν λοιπόν δεν υπάρξει πρόοδος μέχρι τότε, αναμένεται να δημιουργηθούν κανόνες οι οποίοι θα επεκτείνουν στην Ευρώπη τους συνοριακούς ελέγχους, αφού επιθυμούν την άρση των συνοριακών ελέγχων, οι οποίοι έχουν τεθεί μέχρι τον Νοέμβριο, στα πλαίσια του σχεδίου αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στο εσωτερικό της ελεύθερης ζώνης Σένγκεν.
Τι μπορεί όμως να επιφέρει μία επερχόμενη άρση των συνοριακών ελέγχων για την ελεύθερη ζώνη της Σένγκεν; Μην ξεχνάμε πως εκτός από τα χερσαία σύνορα υπάρχουν και τα θαλάσσια, απ’ όπου έρχεται το μεγαλύτερο μέρος των ροών στην Ευρώπη. Την ώρα που οι χώρες κλείνουν τα σύνορα τους, εγκλωβίζονται στη χώρα μας χιλιάδες άνθρωποι.
Με την άρση των ελέγχων, θα επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ των κρατών που ανήκουν στη Σένγκεν. Έτσι π.χ., θα μπορούν οι μετανάστες να περάσουν από την Αυστρία στην Γερμανία, δίχως να ελεγχθούν. Οι χώρες όμως των Δυτικών Βαλκανίων, δεν είναι μέλη της Ζώνης Σένγκεν, επομένως δεν έχουν καμία υποχρέωση να ανοίξουν τα σύνορά τους, τα οποία έχουν κλείσει μονομερώς. Έτσι, η λύση που προτείνει ο κ. Αβραμόπουλος δεν αναμένεται να βοηθήσει την Ελλάδα.
Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, με την προθεσμία να λήγει τον Μάρτιο, φαίνεται πως κάτι έρχεται ταχύτατα. Μην ξεχνάμε πως οι Σκοπιανοί έχουν κατεβάσει μέχρι και τανκς στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων. Το κλίμα λοιπόν μυρίζει μπαρούτι, την ώρα που η Ευρώπη προτείνει «λύσεις», οι οποίες θα φέρουν τη χώρα μας σε ακόμη πιο δυσχερή θέση.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις