Ντόναλντ Τραμπ: Αν γίνω πρόεδρος θα στείλω πίσω τους Σύρους πρόσφυγες

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/styles/sc_640x430/public/article/2015-10/imagehandler.jpg?itok=XNTBbL9R

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος θα «στείλει πίσω» όλους τους Σύρους πρόσφυγες που θα δεχθούν οι ΗΠΑ.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ίδιος είχε δηλώσει στο Fox News, σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δεχθούν περισσότερους
πρόσφυγες. Ωστόσο μιλώντας χθες το βράδυ σε συγκέντρωση στο Κιν, του Νιου Χάμσαϊρ ο Ντόναντ Τραμπ έκανε «στροφή» λέγοντας: «Ακούω ότι θέλουμε να δεχθούμε 200.000 Σύρους. Και μπορεί να είναι -ακούστε- Isis. Αν κερδίσω θα πάνε πίσω».
Απαντώντας παλιότερα σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ είπε ότι «μισεί αυτή την ιδέα» αλλά πρόσθεσε πως «σε μια ανθρωπιστική βάση, με όλο αυτό που συμβαίνει, πρέπει να το κάνεις».
Ο Τραμπ είχε τότε επιρρίψει την ευθύνη για την κρίση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και είχε προσθέσει: «Είναι σαν να ζεις στην κόλαση στη Συρία. Αυτοί ζουν στην κόλαση».
Στη χθεσινή του ομιλία στο Κιν, ο Τραμπ σημείωσε ακόμη ότι αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μείωσε τα επίπεδα των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, οι δυνάμεις των ανταρτών τους έχουν κατατροπώσει όλους. Υπενθύμισε τέλος ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στον πόλεμο στο Ιράκ από τότε που άρχισε.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις