Σκάνδαλο: Άνδρες έπαιζαν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών του Ιράν φορώντας μπούργκες !

 


Σοβαρές καταγγελίες ότι η γυναικεία εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Ιράν αποτελείται στην πλειοψηφία της από άνδρες!Νέο σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο του Ιράν.
Πριν από λίγο καιρό η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» είχε αποκαλύψει ότι τέσσερις παίκτες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των γυναικών είναι στην πραγματικότητα
άνδρες.

Φαίνεται, όμως, ότι τελικά είναι περισσότεροι!

«Σίγουρα υπάρχουν οκτώ παίκτριες που αγωνίζονται χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την επέμβαση αλλαγής φύλου» ισχυρίζεται ο Μοϊτάμπι Σαφίρι, εκ των υπευθύνων της Λίγκας του Ιράν, σε δηλώσεις του στο αραβικό δίκτυο «Al Arabiya.

Ο Σαφίρι δεν αποκάλυψε ονόματα, ωστόσο οι καταγγελίες του εγείρουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι παίκτριες και το κατά πόσο οι γιατροί αποκρύπτουν την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον Σαφίρι, την αποκλειστική ευθύνη έχει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας, η οποία χρησιμοποιεί μη ηθικούς τρόπους για να βοηθήσει την εθνική ομάδα.

Η FIFA, στην προσπάθειά της να αποφύγει τέτοιου είδους καταστάσεις, επέβαλε τις εξετάσεις εξακρίβωσης φύλου στο Μουντιάλ των γυναικών, το οποίο διεξήχθη στις αρχές του καλοκαιριού στον Καναδά.



 
Το 2011 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν θα καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στην FIFA επειδή απαγορεύτηκε στις παίκτριες της εθνικής ομάδας γυναικών να φορέσουν τις μπούργκες τους κατά την διάρκεια προκριματικού αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οργανωτής της FIFA από το Μπαχρέιν απαγόρευσε λίγο πριν από την σέντρα στις Ιρανές να παίξουν στον αγώνα με την Ιορδανία στο πλαίσιο της
προκριματικής φάσης για το ολυμπιακό τουρνουά των Αγώνων του Λονδίνου, επειδή φορούσαν τις παραδοσιακές ισλαμικές μαντίλες τους.

Οι παίκτριες του Ιράν έπαθαν σοκ και ξέσπασαν σε λυγμούς, γονατίζοντας στο γκαζόν γύρω από μια σημαία της πατρίδας τους.

Η αντίδραση της ιρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ήταν άμεση: «Θα προσφύγουμε στην FIFA κατά του διοργανωτή του αγώνα. Η ιρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει ήδη συζητήσει το θέμα με τον Ζεπ Μπλάτερ και έχει εξασφαλίσει την άδεια του ώστε οι παίκτριες να φοράνε την ισλαμική μπούργκα», δήλωσε ο πρόεδρος της ιρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αλί Καφασιάν




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις