Χανιά: Λαθρομετανάστες «σήκωναν» χρηματοκιβώτια από δωμάτια ξενοδοχείων!

 
 
«Μεγάλη» η συμβολή τους στον τουρισμό...
Οι αστυνομικοί βρήκαν δέκα παραβιασμένα χρηματοκιβώτια πεταμένα σε μια αγροτική περιοχή όπου τα είχε ξεφορτωθεί η συμμορία, ενώ στο σπίτι όπου έμεναν δυο εξ αυτών, κατασχέθηκαν 14 ηλεκτρονικές συσκευέςα διαρρηκτικά εργαλεία που κατασχέθηκαν μαζί με πέντε κινητά και 49 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που σταμάτησαν για έλεγχο οι αστυνομικοί σε περιοχή των Χανίων, έγιναν ο «μίτος της Αριάδνης» για την εξάρθρωση της πολυεθνικής σπείρας που είχε ρημάξει το τελευταίο τρίμηνο τα δωμάτια ξενοδοχείων ξηλώνοντας τα χρηματοκιβώτια!

Τόσο ο 32χρονος Μαροκινός και ο 25χρονος Παλαιστίνιος, όσο και η 24χρονη Ελληνίδα που επέβαιναν στο όχημα, προέβαλαν αντίσταση αλλά δεν απέφυγαν τη σύλληψη.

Στην προανάκριση, οι άνδρες της Ασφαλείας Χανίων διαπίστωσαν ότι οι δυο αλλοδαποί είχαν προσπαθήσει νωρίτερα να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά έγιναν αντιληπτοί και διέφυγαν.

Στην πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι και οι τρεις ήταν μέλη σπείρας στην οποία συμμετείχαν ακόμη δυο Αλγερινοί, ένα 34χρονος και ένας 31χρονος οι οποίοι αναζητούνται και ότι, χρησιμοποιώντας νοικιασμένα αυτοκίνητα, είχαν κάνει δεκάδες κλοπές σε ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, όπου ξεκολλούσαν από τους τοίχους τα στερεωμένα safe box στα οποία οι ένοικοι φύλαγαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν δέκα παραβιασμένα χρηματοκιβώτια πεταμένα σε μια αγροτική περιοχή όπου τα είχε ξεφορτωθεί η συμμορία, ενώ στο σπίτι όπου έμεναν η Ελληνίδα και ο 32χρονος Μαροκινός κατασχέθηκαν 14 ηλεκτρονικές συσκευές μεταξύ των οποίων φορητοί υπολογιστές, tablet και ipad, πέντε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, δέκα κινητά, 2.520 ευρώ και χαρτονομίσματα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασιλείο, τη Νορβηγία, τη Σκωτία, τον Καναδά και άλλες χώρες, ρολόγια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και άλλα κοσμήματα, διαβατήρια και ταυτότητες ταξιδιωτών από διάφορες χώρες, 11 ζευγάρια γυαλιά, ταξιδιωτικοί σάκοι, μικροποσότητα κάνναβης, δυο φυσίγγια και διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της σπείρας συνεχίζονται.








ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις