Ρωσία: Αυτα ειναι τα μαχητικά αεροσκάφη που στέλνει στη Συρία

http://www.onalert.gr/image/?w=630&src=/files/Image/NewOnAlert/Syria/plane_russia_syria1.jpg

Πριν κάποιες μέρες, τέσσερα ρωσικά μαχητικά Su-30M εντοπίστηκαν στην αεροπορική βάση Bassel Al Assad κοντά στην συριακή πόλη Λατάκια, όπως αναφέρει το αμερικανικό think tank Stratfor.
Το Su-30MS, τα οποία αρχικά νόμιζαν οτι ηταν Su-27S, είναι ενα προηγμένο μοντέλο στην οικογένεια των Su-27. Τα μαχητικά είναι
υπερ-ευέλικτα, δικινητήρια μαχητικά.

http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/Syria/plane_russia_syria2.jpg
Οι Ρώσοι πιλότοι προτιμούν ενα συγκεκριμένο ελιγμό που φέρει το όνομα "Cobra Pugachev" όπου ανεβαίνουν σχεδόν κατακόρυφα κάνοντας στο τέλος ενα ελιγμό σχεδόν οφιοειδή στον ουρανό.
Υποθετικά, η δυνατότητα των ελιγμών του Su-30M του δινει ένα πλεονέκτημα στις αερομαχίες, σε σχέση με τα μοντέλα των ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα το F-16.
Η κατάσταση είναι δυνητικά ανησυχητική καθώς οι ΗΠΑ διεξάγουν επί του παρόντος αεροπορικές επιθέσεις από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, λίγο πάνω από εκατό μίλια μακριά από τις δυνάμεις της Ρωσίας στη Λατάκεια, Συρία. Ωστόσο, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής διεξάγει βομβαρδισμούς μόνο κατά του μετώπου αλ Νουσρα και του ISIS στη Συρία.
Εκτός από τα Su-30, το Stratfor έχει επίσης αναγνωρίσει δεκα περίπου μικρότερα αεροσκάφη που είναι πιθανόν Su-25 Frogfoots.
http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/Syria/plane_russia_syria5.jpg
Τα αεροσκάφη αυτά στην πραγματοποίηση αποστολών εγγύς υποστήριξης και θα μπορούσε να παρέχουν κάλυψη στο καθεστώς Άσαντ εναντίον συνεχιζόμενες παραβάσεις των ανταρτών κοντά στην Λατάκια. Λειτουργικά, τα Frogfoots διαδραματίζουν παρόμοιο ρόλο με εκείνο των Αμερικανικών Α-10 Warthog.
http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/Syria/plane_russia_syria3.jpg
Σύμφωνα με ανώνυμο αξιωματούχο των ΗΠΑ, οι New York Times αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει επιπλέον δώδεκα Su-24 Fencers στη Συρία.
Τα αεροπλάνα αυτά λειτουργούν ως επιθετικά αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς που θα είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των ανταρτών σε ολόκληρη τη Συρία.
Όλα τα αεροσκάφη σηματοδοτούν μια σοβαρή επένδυση από την πλευρά της Μόσχας προς την ενίσχυση του καθεστώτος Άσαντ. Η ανάπτυξη αυτη θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας σοβαρής Ρωσικής επιθεσης στην ευρύτερη Συρία.
"Δεν πρόκειται να μεινουν και να υπερασπιστούν το αεροδρόμιο ή ίσως ακόμη και την επαρχία της Λατάκειας" δήλωσε αναλυτής στο Washington Institute for Near East Policy στο AFP.
"Αυτό το είδος των αεροσκαφών υποδηλώνει ότι οι Ρώσοι σκοπεύουν να ασκήσουν δύναμη εκτός της Λατάκειας."
Συνολικά, η Ρωσία θεωρείται ότι έχει στειλει 28 επιθετικά αεροσκάφη στη Συρία. Επιπλέον εχει στείλει 15 Hip μεταφορικά ελικόπτερα και κατ' εκτίμηση πέντε επιθετικά ελικόπτερα Hind.
http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/Syria/plane_russia_syria4.jpg


Πηγη - Business Insider/STRATFOR



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις