ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ CAMERA-WOMAN





 Στο διαδίκτυο είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένο ένα στιγμιότυπο, όπου μία οπερατέρ στην Ουγγαρία, βάζει τρικλοποδιά σε δύο πρόσφυγες, πατέρα και γιο, την ώρα που περνούν τα σύνορα τρέχοντας
Το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατικής Ενώσεως (PYD) ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι πρόκειται για τον Σύρο Οσάμα Αμπντούλ Μοζέν, που ανήκει στην ένοπλη ομάδα της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ-Νουσρά. Σύμφωνα με την PYD, ο Οσάμα Αμπντούλ Μοζέν κατάγεται από
μία πόλη στα Συροτουρκικά σύνορα, ονόματι Τελ Αμπιάντ. Τον Ιούλιο, λίγο προ της καταλήψεως της πόλεως, ο Μοζέν αποφάσισε να διαφύγει, φοβούμενος ότι η συμμετοχή του στην παραπάνω ένοπλη οργάνωση θα απεκαλύπτετο.
Με την κυκλοφορία του βίντεο με την τρικλοποδιά, ο Μοζέν εισέπραξε μεγάλη συμπάθεια και υποστήριξη. Την ώρα που η οπερατέρ έχασε την δουλειά της και παραπέμπεται τώρα στην δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες, ο Μοζέν, προπονητής στο επάγγελμα, με τον γιο του απολαμβάνουν τους καρπούς της ευρωπαϊκής αφέλειας. Το Διεθνές Ισπανικό Κέντρο Ποδοσφαιρικών Προπονητών «Cenafe», στην περιοχή της Μαδρίτης πρόσφερε στον Μοζέν δουλειά. Από την Ισπανία προσφέρθηκε και στην σύζυγο και στα δύο παιδιά του η δυνατότητα να εργασθούν και να διαμείνουν στην χώρα.




Υπάρχει όμως και συνέχεια. Στον πρόσφατο αγώνα μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Γρανάδα, ο Μοζέν με την οικογένειά του έγιναν δεκτοί από τον «παγκοσμίου κλάσεως» Κριστιάνο Ρονάλντο, ύστερα από προσωπική πρόσκληση που ο ίδιος τους είχε αποστείλει.
Στην ανακοίνωση της PYD αναφέρεται ότι ο Μοζέν δεν ήταν απλά μέλος του Μετώπου Αλ-Νουσρά αλλά είχε πολεμήσει εναντίον των Κούρδων στις πόλεις Αμουντέ, Σερεκανιέ και Αφρίν και είχε συμμετάσχει σε εγκληματικές ενέργειες εις βάρος του αμάχου πληθυσμού των πόλεων αυτών.
Ο Ρονάλντο υποδέχεται τον τρομοκράτη Μοζέν
Ο Ρονάλντο υποδέχεται τον τρομοκράτη Μοζέν
Τέλος, η PYD προσάπτει στον Μοζέν ότι το 2004, μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Αλ-Φατουά και του Τζιχάντ-Κλαμπ, είχε προβεί σε βιαιοπραγίες. Για την ιστορία, ο Μοζέν, από το 2004 μέχρι και το 2010 που ήταν προπονητής της Αλ Φατουά, υποδαύλιζε συστηματικά το κλίμα κατά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες με κουρδικές ομάδες, πράγμα που έχει οδηγήσει συνολικά στον θάνατο πενήντα Κούρδων.



ΠΗΓΗ






















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις