Το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων στις ΗΠΑ λόγω μουσουλμανικών εορτών προκαλεί αντιδράσεις. Σύντομα και στην Ελλάδα;

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2015/09/usa3.jpg

Με γνωστή την απόφαση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης από τον Μάρτιο του 2015, τα δημόσια σχολεία της «πολυπολιτισμικής» μητρόπολις των 11 εκατομμυρίων κατοίκων ( περισσότεροι σε αριθμό κάτοικοι από την Ελλάδα), της Νέας Υόρκης, θα έχουν δύο επίσημες αργίες το 2015, κάτι που προκαλεί αντιδράσεις στην αμερικανική κοινωνία . Πρόκειται για τις μουσουλμανικές γιορτές του Eid al-Fitr και του Eid al-Adha, αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα.
Μόλις χθες «ξεκίνησαν» οι πρώτες
αντιδράσεις των Αμερικανών εν μέσω της μεγάλης στρατιωτικής εκστρατείας κατά των Τζιχαντιστών στην πολύπαθη Συρία και στο Ιράκ .
Κάτι που καταδεικνύει σαφέστατα την αγανάκτηση των αποκαλούμενων Αμερικανών « χριστιανών συντηρητικών» έναντι σε αυτό που έχει μεταμορφωθεί σήμερα η χώρα τους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η παράταξη των Αμερικανών συντηρητικών αριθμεί πάρα πολλά εκατομμύρια κατοίκων στην απέραντη χώρα. Η μερίδα αυτή θεωρεί την Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις ως «διεφθαρμένες έως το κόκκαλο», σε πολλά και διάφορα ζητήματα, ειδικά με την απόριψη του χριστιανισμού. Εδρεύουν συνήθως στις μεσοδυτικές πολιτείες με απτό παράδειγμα την πολιτεία του Τέξας.
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές Μπεν Κάρσον, ένας μαύρος συνταξιούχος νευροχειρουργός, με δήλωσή του ΤΟΝΙΣΕ ότι ένας μουσουλμάνος δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο συγκεκριμένος υποψήφιος εκφράζει ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών ψηφοφόρων που δεν επιθυμούν τους μουσουλμάνους αλλά και άλλες μειονότητες. Στις αντιδράσεις αυτές προστίθενται και χριστιανικές οργανώσεις οι οποίες κατηγορούν τις αρχές ότι έχουν «μεταμορφώσει» την χώρα τους σε ένα έκτρωμα από θρησκευτικής απόψεως.
Αρωγοί σε αυτήν την εκστρατεία είναι και τα πολλά εκατομμύρια των ισπανόφωνων καθολικών που έχουν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από το Μεξικό και την κεντρική Αμερική. Βέβαια η εικόνα των ακραίων Τζιχαντιστών που «κόβουν κεφάλια » αθώων ομήρων ρίχνει ακόμα περισσότερο » λάδι στην φωτιά».
Όσον αφορά την αμερικανική δημόσια εκπαίδευση, το πρόγραμμα των δημόσιων σχολείων της Νέας Υόρκης, περιλαμβάνει αργίες για αρκετές εβραϊκές και χριστιανικές εορτές, από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει αργία για το νέο Κινεζικό Νέο Έτος, μια από τις πιο σημαντικές εορτές στην Κίνα και σε πολλές άλλες ασιατικές χώρες.
Οι μουσουλμάνοι όμως μαθητές , που αριθμούν περίπλου 1,1 εκατομμύριο σε 1.800 σχολεία στη Νέα Υόρκη θα έχουν επομένως αργία σήμερα , ενώ τα σχολεία θα είναι κλειστά και με αφορμή τον εορτασμό της εβραϊκής εορτής Γιομ Κιπούρ.
«Είναι μια μεγάλη νίκη που είδαμε να φτάνει αυτή η μέρα», δήλωσε η Λίντα Σάρσορ, μέλος του «Συνασπισμού για τις Μουσουλμανικές Σχολικές Αργίες» και μητέρα τριών παιδιών. «Ως ιμάμης και πατέρας είμαι πολύ χαρούμενος», συμπλήρωσε ο ιμάμης Σάμσι Άλι, διευθυντής του Μουσουλμανικού Κέντρου της Τζαμάικα στην συνοικία του Κουίνς.«Πιστεύω ότι η πολιτική αυτού του είδους θα συμβάλει στο να αισθανθούν οι μουσουλμάνοι ότι είναι μέλη της κοινωνίας», δήλωσε ένας Ιμάμης .
Τα παιδιά των μουσουλμανικών οικογενειών αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το 10% των μαθητών των δημόσιων σχολείων της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τις αρχές, ενώ περίπου 7 με 10 εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν στις ΗΠΑ, εκ των οποίων περίπου ένα εκατομμύριο στη Νέα Υόρκη, ενώ τα Τζαμιά «ξεφυτρώνουν» συνεχώς σαν μανιτάρια.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τι θα γίνει αντίστοιχα στην πατρίδα μας , εάν επαληθευτούν τα εφιαλτικά σενάρια που αναφέρουν την παρουσία εκατομμυρίων μουσουλμάνων;
Πιθανότατα, θα καταργηθεί η πρωινή προσευχή, οι εικόνες των Αγίων στις αίθουσες των τάξεων των μαθητών, ο σταυρός από την ελληνική σημαία , θα καταργηθούν τα θρησκευτικά, και θα προστεθούν και άλλες αργίες στο σχολικό έτος. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν θα ομοιάζει με την πατρίδα μας, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε έως σήμερα. Στην γειτονική Ιταλία υπήρξαν περιστατικά που μουσουλμάνοι γονείς ενώ ήταν μειοψηφία τα παιδιά τους κατήγγειλαν την ύπαρξη του Σταυρού στην τάξη. Προβλήματα αναφέρθηκαν σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες από Μουσουλμάνους που εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών αυτών, ( Σουηδία, Δανία, κά)
Όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να λατρεύουν την θρησκεία τους , ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν έχει το δικαίωμα να ΕΠΙΒΑΛΕΙ με οποιονδήποτε τρόπο τις αντιλήψεις του στο άλλον



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις