Με τρεις κινήσεις «έχουμε» Ρουά Ματ , κύριε Πρωθυπουργέ .




Α- Ανακοινώστε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος αρχές του 2016 , με ερώτημα π.χ , την αναστολή ή όχι της σχέσης μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ( προβλέπετε από την ΣΕΕ ) , ερώτημα , η απάντηση του οποίου θα επηρεαστεί από την ευημερία που εν τω μεταξύ θα έχει εξασφαλίζει η όποια « συμφωνία μας » με την ΕΕ.
Γιατί ;
Η Γερμανία όπως είναι πλέον ξεκάθαρο , χρησιμοποιεί την Ελληνική
κρίση για να επιβεβαιώσει την ηγεμονία της στην Ευρώπη , έχοντας αντίπαλο δέος την Γαλλική γραμμή .Το οικονομικό σύστημα που ετέθη από την αρχική ένωση άνθρακα και χάλυβα , από την Ε.Ο.Κ και σήμερα από την Ε.Ε , ορίζει το πλαίσιο και τον μηχανισμό που θέλει να προστατέψει .
Για τους λόγους αυτούς είναι απόλυτα εγκλωβισμένη , αφού ένα Crexit θα «χαλούσε τα σχέδιά της αυτά » ενώ ,δύσκολα θα περάσει ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης πάλι για την Ελλάδα , έχοντας μάλιστα « ραγισμένο το γυαλί της Εμπιστοσύνης » στο τραπέζι .
Συνεπώς , η προγραμματισμένη διεξαγωγή δημοψηφίσματος πάλι , πέραν του ότι θα δώσει «αέρα» στην Γαλλία , θα συσπειρώσει το αντίπαλο στρατόπεδο που τίθεται απέναντι στον μηχανισμό λιτότητας που έχει εγκαταστήσει στην Ε.Ε … ορίζοντας ουσιαστικά την αρχή του τέλους του .

Β- Επίσημη καταγγελία του χρέους , με βάσει και την έκθεση του ΔΝΤ ( την οποία οφείλουμε στο ελληνοαμερικανικό λόμπι ) , την έκθεση της επιτροπής της Βουλής για το δημόσιο χρέος κ.α και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σε παύση πληρωμών προς τους δανειστές ( μόνο ως προς αυτό ) , ώστε τα συναφή ζητήματα να αποτελέσουν αναγκαστικά αντικείμενο δικαιοδοτικής κρίσης από εθνικά και διεθνή δικαστήρια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια διάρκεια πολλών ετών.

Γ- Αιτηθείτε την δημιουργία Ευρωπαϊκού μηχανισμού καταπολέμησης της διαφθοράς και μηχανισμού για την συλλογή των φόρων ( π.χ μια μορφή Ευρωπαϊκής αστυνομικής συνεργασίας ) για τα κράτη μέλη που θα μπουν έχουν μπει ή έχουν εξέλθει πρόσφατα από πρόγραμμα – μνημόνιο .
Με τον τρόπο αυτό μεταφέρεται στην Ε.Ε μεγάλο μέρος της ευθύνης για την εφαρμογή του προγράμματος, ενώ παράλληλα συγκροτείτε ο μηχανισμός εκείνος που θα αντικαταστήσει τις πολιτικές λιτότητας .

Υ.γ . Αντί να αναθεματίζουμε , να αναλύουμε και να φιλοσοφούμε τις δύσκολες αυτές στιγμές , ας κάνουμε και προτάσεις …

Με εκτίμηση

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις