Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο …ΟΡΓΟΥΕΛ ΜΕ ΤΟ 1984


φοτο1

Ένας καινούργιος νόμος που προωθήθηκε προς ψήφιση στην Ισπανία από την γερμανοκρατούμενη ισπανική κυβέρνηση του Ραχόι, για την «προστασία» της δημόσιας ασφάλειας, μας δείχνει με τον πιο εμφανή τρόπο το αδίστακτο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί από
εδώ και εμπρός και στην δική μας χώρα η ελευθεροτυπία, η γενικότερη ελευθερία έκφρασης, έντυπη και ηλεκτρονική. Ακόμα και εμείς, αν δεν αλλάξει τίποτα, ίσως σε λίγο καιρό δεν θα μπορούμε να ενημερώνουμε όπως κάνουμε μέχρι σήμερα.
φοτο2Για να γίνει κατανοητό σε τι αναφερόμαστε, παραθέτουμε τις διατάξεις αυτού του νέου ευρωπαϊκού νόμου που θα έρθει και στην Ελλάδα, από μια αποκαλυπτική παρουσίαση του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου ερευνητή, Martin Armstrong, στο ιδιωτικό του μπλογκ The Forecaster.
1) Απαγορεύεται η φωτογράφηση προσωπικού ασφαλείας. Αν φωτογραφήσετε προσωπικό ασφαλείας και στη συνέχεια εμφανίσετε αυτές τι φωτογραφίες στα κοινωνικά δίχτυα, τότε θα σας επιβάλλετε πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ, που ανεβαίνει ακόμα περισσότερο αν η φωτογραφία αυτή δείχνει σκηνές βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας.
2) Αν tweetάρης πληροφορία σχετικά με μια διαδήλωση διαμαρτυρίας εν εξέλιξη, αυτό θα ερμηνευτεί σαν πράξη τρομοκρατίας που μπορεί να υποκινήσει και άλλους να πάρουν μέρος στη διαδήλωση και θα εκλαμβάνεται σαν εγκληματική πράξη. Αυτό μας θυμίζει έντονα το 1984 του Όργουελ.
3) Δημοσιοποίηση πληροφοριών τύπου «Σνόουντεν», θεωρούνται πράξεις τρομοκρατίας και θα έχουν υψηλές ποινές.
4) Η επίσκεψη ή πληροφόρηση από «τρομοκρατικές» ιστοσελίδες ακόμα και για λόγους έρευνας, θα εκλαμβάνεται σαν πράξη τρομοκρατίας και ακόμα περισσότερο αν ποστάρεις στο facebook.
5) Σχόλια σε βάρος της βασιλικής οικογένειας, (μιλάμε για την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας), είναι ποινικά κολάσιμα.
6) Απαγορεύεται η κατάκριση σε εκλεγμένα μελη της κυβέρνησης και σε εκλεγμένα μέλη δημοτικών αρχών ακόμα και αν αναφέρεται σε υποσχέσεις που δεν τήρησαν. Ούτε και να τους σχολιάζεις για την υποκριτική τους συμπεριφορά.
7) Κάθε αναφορά σε τοπικό οικολογικό πρόβλημα που αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική, θεωρείται ποινικά κολάσιμος πράξη.
8) Απαγορεύεται κάθε διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο. Αν υπάρχει προς ψήφιση κάποιο νομοσχέδιο και συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενοι πολίτες έξω από το κοινοβούλιο, θα διώκονται.
9) Η αντίσταση κατά της αρχής εκτός από τις ποινικές ευθύνες θα έχει πρόστιμα μέχρι και 30.000 ευρώ.
10) Οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων από διαμαρτυρομένους πολίτες θα έχει εκτός από ποινικές ευθύνες και πολύ βαριά πρόστιμα.
11) Τέλος καταλύεται η ελευθερία των μπλόγκερς. Θα ελέγχεται αν γραφούν κάτι που «διαταράσσει» την κοινωνική ειρήνη και θα διώκονται με βαριές ποινές.
Αυτός ο νόμος θα έρθει σε λίγο καιρό και στην Ελλάδα!!!!!
Άραγε θα μπορούμε και στο μέλλον να γράφουμε όπως σήμερα ;;;
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις