ΔΝΤ: «Ποια συμφωνία; – Το χρέος της Ελλάδας θα φτάσει στο 200% το 2018 – Χρειάζεται διαγραφή»

 


ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στο δυσθεώρητο 200% θα φτάσει το ελληνικό χρέος μετά το τέλος και του τρίτου εθνοκτόνου Μνημονίου το 2018 σύμφωνα με νέα έκεθση του ΔΝΤ και ζητείται η άμεση διαγραφή μεγάλου μέρους άμεσα, αλλιώς η «αποικία χρέους Ελλάδα» θα «σκάσει».
Με νέα έκθεσή του το ΔΝΤ κάνει λόγο για μη
βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και σύμφωνα με την πάγια θέση του ζητάει διαγραφή χρέους και περισσότερες δράσεις από αυτές που προτείνουν οι Ευρωπαίοι.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση του Ταμείου, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει καταστεί μη βιώσιμο λόγω του γεγονότος ότι τον τελευταίο έτος ανεστάλησαν κάποιες πολιτικές και λόγω της επιβάρυνσης του μακροοικονομικού και χρηματοδοτικού περιβάλλοντος μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Γεγονός που, όπως σημειώνει το ΔΝΤ, έκανε ακόμη πιο δύσκολες της συνθήκες.
Το Ταμείο αναφέρει πως η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί ένα δάνειο που θα φτάσει στα 85 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια και αυτό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το χρέος της που αναμένεται να φτάσει στο 200% του ΑΕΠ το 2018.
Εξ αυτού του λόγου, αναφέρει, πρέπει να αναληφθούν αποφάσεις που θα στοχεύουν στην απομείωση του χρέους και μάλιστα με τρόπο πιο επιτακτικό από ό,τι επιθυμούν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και ο ΕSM.
Το ταμείο αναφέρει πως αν η Ευρώπη επιμείνει ότι το μοναδικό που μπορεί να προσφέρει είναι μεγαλύτερο διάστημα ωρίμανσης, τότε αυτό δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 30 χρόνια. Άλλη επιλογή μπορεί να είναι η ετήσια μεταφορά στον προϋπολογισμό ή βαθιά, προκαταβολικά «κουρέματα». Οι επιλογές, καταλήγει η έκθεση του ΔΝΤ, θα πρέπει να αποφασιστούν από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Συνεπώς όλα έγιναν για το τίποτα, η Ελλάδα όχι μόνο δεν κερδίζει κάτι, αλλά ταυτόχρονα στο μεταξύ θα της έχει «κλαπεί» η «προίκα» με αποτέλεσμα να έχει μείνει χωρίς περιουσιακά στοιχεία και θα την επιστρέψουν τότε οι δανειστές στην δραχμή έχοντας πετύχει τον πραγματικό στόχο της «ληστείας» όπως το σχεδίαζαν από την αρχή το 2010 όταν και ξεκίνησε η εξαθλίωση της χώρας


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις