Απευθείας παράδοση υδρογονανθράκων απ’ τη Ρωσία στην Ελλάδα;

Russia Greece

Μια κάπως περίεργη είδηση που αφορά την Ελλάδα είδε το φως της δημοσιότητας χθες. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), ρωσικά μέσα δημοσιοποίησαν δήλωση του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, σύμφωνα με την οποία ο Ρώσος υπουργός, δηλαδή η ρωσική ηγεσία φέρεται να μελετά την απευθείας αποστολή
πετρελαίου στην Ελλάδα.
«Η Ρωσία προτίθεται να υποστηρίξει την αναβίωση της ελληνική οικονομίας μέσω της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα. Κατά συνέπεια εξετάζουμε την πιθανότητα να οργανώσουμε απευθείας παραδόσεις ενεργειακών πρώτων υλών στην Ελλάδα, άμεσα», ανέφερε ο Νόβακ στο ρωσικό RIA Novosti, όπως υποστηρίζει το AFP.
Εκ πρώτης όψεως αυτό φαντάζει σαν μια ενέργεια αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό από τον δεδομένα φιλικό ρωσικό λαό. Ωστόσο, υπό το φως των εξελίξεων, χρήζει περεταίρω διερεύνησης και πέραν των όποιων πολιτικών στόχων που μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να υποκρύπτει.
Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να τεθεί και να απαντηθεί, είναι εάν αυτό αντίκειται στην κοινοτική πρακτική αλλά και τη νομοθεσία που πλέον καλύπτει την κοινή ενεργειακή αγορά της ΕΕ. Κι εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, ασφαλώς θα πρέπει να τεθεί σε κοινοτικό επίπεδο η απώλεια που θα υποστεί η Ελλάδα από ενδεχόμενη απαγόρευση.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις