Τουριστικός οδηγός για...λαθρομετανάστες!



turistikosodigos


Μια απίστευτη ιστορία εξαπάτησης παράνομων μεταναστών από Τούρκους δουλέμπορους, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το lesvosnews.gr.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, οι  δουλέμποροι είναι τόσο καλά οργανωμένοι και ξεχωρίζουν τους μετανάστες σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που δεν έχουν καθόλου χρήματα και σε εκείνους που έρχονται με το  πορτοφόλι φουσκωμένο.
Μάλιστα, για τη δεύτερη κατηγορία, οι
δουλέμποροι προμηθεύουν τους μετανάστες με....τουριστικό οδηγό για τη χώρα μας. 


odigos-metanaston-4
Το βιβλιαράκι αυτό έχει τίτλο «WELCOME TO GREECE!» και υπότιτλο, «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS».
Στις εσωτερικές του σελίδες έχεις δεκάδες πληροφορίες, για το πως θα κινηθούν και τι θα κάνουν μόλις φτάσουν στην Ελλάδα.
odigos-metanaston-3
Διευθύνσεις Κέντρων Κράτησης, Υπηρεσίες, τηλέφωνα, mail, χάρτες, λεξικά σε διάφορες γλώσσες, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες του 1922 με Έλληνες πρόσφυγες που φεύγουν με καραβάκι από τη Σμύρνη και αντίστοιχες των μεταναστών που φεύγουν τώρα από την Τουρκία, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους Έλληνες, για να τους παρέχουν καλή φιλοξενία.
odigos-metanaston-1
Φυσικά αυτές οι υπηρεσίες προσφέρονται στους προνομιούχους μετανάστες, οι οποίοι καταβάλουν σαν αντίτιμο των υπηρεσιών αυτών, από 2.000 έως 5.000 ευρώ το κεφάλι.
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στη γείτονα χώρα, στη Λέσβο επικρατεί ένα ατελείωτο χάος…
odigos-metanaston-2
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό που δημιούργησε ο δήμος Λέσβου για τους δεκάδες μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά στο νησί.






ΠΗΓΗ




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις