Έρχεται Οικονομικό Σοκ – Αναπόφευκτη η Ελληνική Χρεοκοπία, Τεράστιες οι Απώλειες


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΜΙΝΟ


Σήμερα, ο άνθρωπος που προέβλεψε πρώτος την «κλοπή» των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, προειδοποιεί για το επόμενο οικονομικό σοκ….
«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει ξεμείνει από χρήματα, αλλά οι ευρωκράτες κάνουν ό, τι μπορούν για να αποφύγουν την αναπόφευκτη χρεοκοπία», αναφέρει αρχικά ο James Turk. Και συνεχίζει: «Σχεδόν όλο το ελληνικό χρέος έχει
μετακινηθεί από τις τράπεζες και άλλους ιδιώτες δανειστές του δημόσιου τομέα, δηλαδή, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Είναι απλώς ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί η δημόσια πολιτική αυτές τις μέρες.
Οι τράπεζες κρατούν τα «κακά χαρτιά» των φορέων που χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, έτσι ώστε οι φορολογούμενοι – και όχι οι μέτοχοι των τραπεζών – να δεχθούν το πλήγμα από την όποια απώλεια. Και με το χρέος της Ελλάδας να φτάνει τα 320 € της δισεκατομμύρια, οι απώλειες στην Ελλάδα θα είναι τεράστιες. Αλλά η Ελλάδα είναι μόνο ένα μέρος του κόσμου που έχει υπερφορτωθεί με προβλήματα.
Στην Ελλάδα θα γίνει η αρχή και το επόμενο οικονομικό σοκ θα έρθει από την Ιαπωνία. Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου λειτουργεί με πλήρη ταχύτητα στην υποτίμηση του νομίσματός της. Το 1997 έγινε το ασιατικό «ΜΠΑΜ» ως αποτέλεσμα της υποτίμησης του κινεζικού νομίσματος. Έτσι τώρα μπορούμε μόνο να περιμένουμε και να δούμε αν αυτή τη φορά η Ιαπωνία θα πυροδοτήσει ένα παρόμοιο χρηματοοικονομικό σοκ.
Τα επιτόκια μακροπρόθεσμου δανεισμού αναρριχούνται σχεδόν παντού, αλλά κυρίως στις υπερχρεωμένες πολιτείες πρόνοιας. Αυτοί οι μεγάλοι οφειλέτες δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμη και τα αμελητέα επιτόκια που οι κεντρικές τράπεζες έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν με τους χειρισμούς τους στην αγορά. Έτσι, τα υψηλότερα επιτόκια θα επιδεινώσουν τα φουσκωμένα δημοσιονομικά ελλείμματα των αφερέγγυων κρατών ακόμη περισσότερο, και απειλούν να δημιουργήσουν έναν ακόμα μεγαλύτερο, κρυφό κίνδυνο.
Υπάρχουν τρισεκατομμύρια των παραγώγων στοιχήματος εκεί έξω που χάνουν χρήματα, όπως ομόλογα και άλλοι συντελεστές των μακροπρόθεσμων επιτοκίων. Είδαμε τι συνέβη το 2008, όταν οι τράπεζες ήταν στην πλευρά των ηττημένων παραγώγων στοιχήματος τότε, και φαίνεται σε μένα ότι μια άλλη παρόμοια κατάρρευση βρίσκεται πολύ κοντά.
Το κοινό θέμα που τρέχει μέσα από τα παραπάνω σημεία είναι ο κίνδυνος αντισυμβαλλομένου. Οι κίνδυνοι αθέτησης χωρίς αμφιβολία συνεχίζουν να επιδεινώνονται, με συνέπεια τα ενσωματωμένα περιουσιακά στοιχεία να βρίσκονται ακόμα στο καλύτερο μέρος που μπορούν να είναι».
Ασήμι – Το πιο υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο παγκόσμια
Αυτό το μακροπρόθεσμο διάγραμμα δείχνει μια πολύ σαφή εικόνα των μεγάλων προοπτικών για το ασήμι, το οποίο νομίζω ότι είναι το πιο υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο.
ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΣΗΜΙ
Αυτό το γράφημα περιλαμβάνει μία από τις πιο δυσοίωνες ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ που έχω δει στα 50 χρόνια της καριέρας μου, και έχω δει πολλά. Διότι αυτό το διάγραμμα φωνάζει πως «έρχονται υψηλότερες τιμές έρχονται».


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις