Ρωσία: «Θα δώσουμε στην Ελλάδα την οικονομική βοήθεια που χρειάζεται»



«Η Ρωσία είναι έτοιμη να δώσει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα» δήλωσε πριν από λίγο ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Arkady Dvorkovich, αμέσως μετά την ιστορική υπογραφή μεταξύ των δύο χωρών για τη δημιουργία του Greek Stream.
«Θα στηρίξουμε κάθε απόφαση που επιλύει την
Ελληνική κρίση χρέους, η οποία θα προταθεί από την Αθήνα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Για εμάς οι επενδύσεις και το εμπόριο με την Ελλάδα είναι ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Εάν οι Έλληνες χρειάζονται οικονομική βοήθεια, θα τους την δώσουμε», είπε ο Dvorkovich.
«Σταθερή Ελλάδα και σταθερή ευρωζώνη είναι η προτεραιότητά μας. Θα υποστηρίξουμε την επίλυση του ελληνικού ζητήματος με όλα τα δυνατά μέσα», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός.
Πολλές χώρες στην Ευρώπη θέλουν άρση των αντιρωσικών κυρώσεων όσο γίνεται συντομότερα και η Ελλάδα είναι μια από αυτές.Αυτές οι χώρες σκέφτονται την οικονομία τους και όχι την πολιτική (των Αμερικανών). Πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια εποικοδομητική προσέγγιση», συνέχισε ο Dvorkovich.
«Σίγουρα πραγματοποιούμε περισσότερες διασκέψεις τώρα με τέτοιες χώρες παρά με τις πιο ισχυρές ευρωπαϊκές (εννοεί Γαλλία και Γερμανία) που δεν θέλουν να συνεχίσουν τον οικονομικό διάλογο» πρόσθεσε.
Η Ρωσία θα πρέπει να ακούσει μια πρόταση από την Ελλάδα προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωσε αμέσως μετά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
«Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό, χρειαζόμαστε πρώτα να ακούσουμε μια κάποιου είδους πρόταση, μια κάποιου είδους πρωτοβουλία από τους Έλληνες εταίρους μας. Ας περιμένουμε πρώτα τις συνομιλίες (…) και τότε θα σας ενημερώσουμε», σημείωσε.
Πρόκειται για ιστορική ημέρα καθώς εκτός από την υπογραφή του αγωγού, υπάρχει ρητή δέσμευση της ευρασιατικής υπερδύναμης ότι θα βοηθήσει οικονομικά, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι «εταίροι» μας ζητούν να δουν τον Ελληνικό λαό…νεκρό.



ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις