Μέσα από τα μάτια των άλλων.........




Σε μια ξένη οικονομική ιστοσελίδα βρήκα ένα άρθρο που το βρίσκω ενδιαφέρον… μέσα από τα μάτια των άλλων μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας…ίσως αυτό να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε μερικές δικές μας κακές συνήθειες…
Η αριστερή πτέρυγα του Συριζα ήθελε την χρεοκοπία της χώρας
”Βαδίζουμε άραγε προς μια ελληνική χρεοκοπία; Είναι πολύ πιθανό αυτή
την φορά να πραγματοποιηθεί. Κατά τις διαπραγματεύσεις όλα προχωρούσαν εξαιρετικά δύσκολα δημιουργώντας μας την εντύπωση ότι τίποτε δεν αλλαξε. Για λίγο φαινόταν ότι θα υπήρχε μια μικρή πιθανή συμφωνία μεταξύ τους.
Η Ελλάδα τότε θα λάμβανε ένα προσωρινό μερίδιο για να πληρώσει το ΔΝΤ. Εχθες, πολύ ξαφνικά, αναβλήθηκε μια σημαντική συνεδρίαση μεταξύ των δυο πλευρών, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.
Αυτό το γεγονός δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό. Και ακόμα λιγότερο ενθαρρυντικές είναι οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Νίκου Βούτση αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο κ. Βουτσης δήλωσε στο ΔΝΤ ότι η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει την δόση στις 5 Ιουνίου. Τέτοιες δηλώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν σαν την επερχόμενη πτώχευση που έχει ερθει πολύ κοντά.
Αυτό που ακόμα δεν γνωρίζαμε ήταν, ότι η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει την χρεοκοπία της χώρας. Το κόμμα είχε επίσης ψηφίσει: 75 ψήφοι ήταν υπέρ, 95 ψήφους κατά. Το αποτέλεσμα συμβαδίζει το ένα με το άλλο.
Σε κάθε περιπτώση, πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία μέχρι την επόμενη Παρασκευή (5 Ιουνίου). Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει αυτήν την ημέρα, στο ΔΝΤ 1,6 δις αλλά δεν έχει τα χρήματα να το πράξει. Αν δεν υπάρξει συμφωνία, τότε η χώρα προχωράει αυτόματα στην πτώχευση. Ενδεχομένως η χρεοκοπία θα οδηγήσει και την έξοδο από την ευρωζωνη. Δεδομένου ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο.
Η επιθυμία των χωρών να μείνουν στην Ευρώπη είναι τεράστια. Λέτε να εξακολουθήσουν να εκτυπώνουν χρήματα ή θα δούμε το τέλος αυτής της πολιτικής υποκρισίας;”
Ας θέσουμε τότε την επόμενη ερώτηση: εφόσον η αριστερή πτέρυγα του Σύριζα ήθελε την πτώχευση της χώρας μας…τοτε γιατί δεν αποχώρησαν από το κόμμα; με αυτό τον τρόπο δεν θα είχαν καταφέρει άμεσα αυτό που υποστήριζαν;
Ο ναρκομανής χρειάζεται την δόση του… και οι έμποροι συνεχίζουν να πουλάνε τον θανατο στον Έλληνα…πρέπει να καταλάβουμε για μια μόνο φορά ότι με αυτήν την πολιτική οδηγούμε την χώρα μας στο μεγάλο θανατηφόρο αδιέξοδο. Από την στιγμή που δεν έχουμε το δικό μας νόμισμα να ανταγωνιστούμε το θανατηφόρο ευρώ… δεν έχουμε την δική μας Ελληνική τράπεζα αλλά ξένων τοκογλυφικών συμφερόντων είμαστε εξαρτημένοι και συνέχεια προδομένοι.

ΚΟΡΑΞ

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις