Αμερικανικά ελικόπτερα Bell, made in Russia!


407GXP MGpv PHOTO-Energy-Churchill-Falls 150301-R01

Συμφωνία με την ρωσική UZGA (Urals Civil Aviation Plant- Εταιρεία παραγωγής πολιτικών ελικοπτέρων στα Ουράλια, με βάση το Εκατερίνμπουργκ) υπέγραψε η γνωστή αμερικανική εταιρεία ελικοπτέρων Bell. Η συμφωνία προβλέπει την άδεια συναρμολόγησης και εκμετάλλευσης του τελευταίου μονοκινητήριου μοντέλου Bell 407GXP.
Παρ' ότι τα ελικόπτερα Bell εξάγονται σε όλον
τον κόσμο και έχουν ενταχθεί στον πολιτικό στόλο δεκάδων χωρών (έχουν πρωταγωνιστήσει ακόμα και σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως το M.A.S.H.) είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική εταιρεία παρέχει την άδεια συναρμολόγησης σε ξένο συνεργάτη.
Οπως δήλωσε στην οικονομική εφημερίδα Kommersant ο διευθύνων σύμβουλος της UZGA Βαντίμ Μπαντέκα, τα πρώτα τρία ελικόπτερα αναμένεται να συναρμολογηθούν μέχρι το τέλος του 2015 και η παραγωγή θα γίνεται εξ' ολοκλήρου σε ρωσικό έδαφος, στο Εκατερίνμπουργκ.
Με την πιστοποίηση παραγωγής, τα Bell θα καταστεί δυνατόν να αγοραστούν από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας, Rosaviatsia και να χρησιμοποιηθούν σε σχολές πιλότων. Περαιτέρω άδεια δε θα χρειαστεί, καθώς τα αμερικανικής κατασκευής Bell ήδη κυκλοφορούν νόμιμα στη Ρωσία. Μεγάλη ζήτηση για τα συγκεκριμένα ελικόπτερα υπάρχει από τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς και από ιδιωτικές εταιρείες.
Η επένδυση μπορεί να φθάσει τα 500 – 600 εκατομμύρια ρούβλια (10-12 εκατ. δολάρια), δεδομένου ότι η συμφωνία δεν θέτει ανώτατο όριο κόστους.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της UZGA, το εργοστάσιο στο Εκατερίνμπουργκ ανήκει στην εταιρεία συμμετοχών, η οποία με τη σειρά της ανήκει στον κρατικό όμιλο Rostec Corporation, ο οποίος περιλαμβάνεται στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπατέκα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς «οι προκαταρκτικές συμφωνίες με την αμερικανική πλευρά» είναι ήδη εξασφαλισμένες.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις