Ο Μπαρόζο αναλαμβάνει ισχυρό πόστο στη Λέσχη Bilderberg




Ποιός δε θυμάται τις συχνές επισκέψεις του στην Ελλάδα, τις βόλτες με το ελικόπτερο με τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και γενικά τη στάση του απένναnτι στη χώρα μας όσο ήταν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, λοιπόν, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με πληροφορίες που
εξασφάλισε το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ, εξαργυρώνει την μέχρι τώρα πορεία του με μια ιδιαίτερη ισχυρή θέση στη διευθύνουσα επιτροπή της περιβόητης Λέσχης Bilderberg!

Μετά από 32 χρόνια, ο Francisco Pinto Balsemão (επιχειρηματίας, δημοσιογράφος, πολιτικός που διετέλεσε πρωθυπουργός της Πορτογαλίας την περίοδο 1981-1983) αποχωρεί από τα....διοικητικά καθήκοντα στη Λέσχη Bilderberg και έχει ήδη επιλέξει τον διάδοχό του στη διευθύνουσα επιτροπή.

Αυτός θα είναι εκτός συνταρακτικού απροόπτου ο José Manuel Barroso, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας μεταξύ 2002 και 2005.

Η πρόταση δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τα άλλα μέλη. Αναμένεται πάντως ότι ο Barroso θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του μετά την ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις αυστριακές Άλπεις. Το φετινό συνέδριο της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές ξενοδοχείο Interalpen, στα αυστριακά βουνά κοντά στην πόλη Telfs από την Πέμπτη έως την Κυριακή 11 έως 14 Ιουνίου.

Ο Francisco Pinto Balsemão είναι μέλος της διευθύνουσας επιτροπής επί 32 χρόνια - οκτώ τετραετείς θητείες, όταν η συνήθης πρακτική είναι το μισό διάστημα - και ως εκ τούτου από τα παλαιότερα μέλη.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις