Η «κρυφή» ζωή της Coco Chanel ως κατάσκοπος των Ναζί!..

Εργαζόταν με το κωδικό όνομα «Westminster» για την γερμανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών..

Την «κρυφή» ζωή της Coco Chanel, μιας από τις σπουδαιότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ου αιώνα, έφερε στο «φως» ένα νέο γαλλικό ντοκιμαντέρ, το οποίο που προβλήθηκε τη Δευτέρα από το κανάλι France 3.

Υπό τον τίτλο «Η σκιά μιας Αμφιβολίας», το ντοκιμαντέρ παρουσίασε στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει και επικαλέστηκε έγγραφα του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας τα οποία -όπως ισχυρίζεται- δείχνουν ότι η Coco Chanel εργαζόταν ως μυστική πράκτορας για τους Ναζί κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, η διάσημη σχεδιάστρια εργαζόταν με το κωδικό όνομα «Westminster» για την γερμανική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών. Μάλιστα, παρουσιάστηκε και η «τεταμένη σχέση] που είχε με τους Εβραίους ιδιοκτήτες της επιχείρησης αρωμάτων της, την οποία πούλησε το 1942 και σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, επιχείρησε να πάρει πίσω, χρησιμοποιώντας τους «νόμους των ναζί».

Μεταξύ άλλων, η Chanel φέρεται να ταξίδεψε στη Μαδρίτη το 1943, σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει για μια εκεχειρία με τους Βρετανούς. Ωστόσο, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αυτό.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αναφορές στις σχέσεις της Chanel με τους Ναζί, αφού το 2011 ένας Αμερικανός ιστορικός παρουσίασε μέσα από το βιβλίο του τη σχέση της με τον διοικητή της Γκεστάπο στο Παρίσι, βαρόνο Hans Gunther von Dincklage.
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις