Προκλητικό αίτημα Νταβούτογλου: Θέλει να «στήσει» υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη!

Προκλητικό αίτημα Νταβούτογλου: Θέλει να «στήσει» υπουργικό συμβούλιο στη Θράκη!

Αν η επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα (5-6 Δεκεμβρίου), έχει χαρακτηριστεί ως μια κίνηση «αποκλιμάκωσης» της πρόσφατης έντασης, η νέα του απαίτηση δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια ειλικρινούς διαλόγου.
Όπως γράφει το Ποντίκι, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει δεχθεί αίτημα της τουρκικής πλευράς να επισκεφθεί ο κ. Νταβούτογλου τη Θράκη συνοδεία των 10 υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων που θα έχει μαζί του. Οι προφανείς
λόγοι αυτού του αιτήματος έχουν προκαλέσει αμηχανία στην ελληνική κυβέρνηση που αναζητεί ένας εύσχημο τρόπο για να αντιμετωπίσει την τουρκική διπλωματική αυθάδεια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Ποντίκι», είναι προφανές, σύμφωνα με τις ελληνικές πηγές, ότι η επιθυμία του Τούρκου πρωθυπουργού να... εκδράμει με το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον συνοδεύει, προκειμένου να ακούσει επί τόπου τα προβλήματα των «Τούρκων της Θράκης», αποτελεί κλιμάκωση μιας προκλητικής στάσης, η οποία έχει στόχο να επιδείξει την τουρκική ισχύ απέναντι σε μια ανήμπορη να αντιδράσει ελληνική κυβέρνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το αίτημα για την επίσκεψη του τουρκικού υπουργικού κλιμακίου στη Θράκη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά – μικρής ή μεγαλύτερης σημασίας – προκλητικών ενεργειών της τουρκικής πλευράς, με τελευταία την «παρενόχληση» του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό άμυνας Ν. Δένδια στο Καστελόριζο.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις