Ημέρα «ανεξαρτησίας» του wifi ή του καρκίνου;

 

 

 

Σε μια χώρα σκλαβωμένη από τα μνημόνια, υποταγμένη στις ορέξεις της ξένης και ντόπιας ελίτ, το θράσος του ΟΤΕ περισσεύει να κάνει διαφήμιση με τίτλο  “Ημέρα «ανεξαρτησίας» wifi”

Στην αρχή τα ΜΜΕ το προέβαλαν ως «ακτιβισμό». Ήταν η αρχή της καμπάνιας. “Κάποιοι” σκαρφάλωσαν στο κτίριο του ΟΤΕ και κρέμασαν
ένα πανό. Ούτε στο Χόλιγουντ…





Μετά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν τίποτ’ άλλο από διαφήμιση του ΟΤΕ που παροτρύνει τους πελάτες του να αγοράσουν ένα ειδικό ρούτερ με το οποίο θα ενεργοποιούν την υπηρεσία  ΟΤΕ Μy WiFi και θα συμμετέχουν στη δημιουργία και επέκταση ενός μεγαλύτερου δικτύου. Με λίγα λόγια… εξαπλώστε τον καρκίνο!
Μετά έσκασε μύτη και το διαφημιστικό σποτ. Και στα δυο βίντεο του You Tube έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε σχολιασμούς.





Το λυπηρό είναι ότι στη σελίδα τους στο φέις, το εν λόγω βίντεο έχει χιλιάδες λάικ και μέχρι στιγμής που γράφουμε πάνω από 500 μοιράσματα. Νούμερο απογοητευτικό αν το συγκρίνεις με τη δική μας προσπάθεια συλλογής υπογραφών για απαγόρευση του ελεύθερου wifi. Ο κόσμος δεν γνωρίζει τους κινδύνους; Φυσικά και όχι. Γιατί ενημερώθηκε από κανέναν; Όταν ο Σαμαράς έταζε ελεύθερο wifi απλά γέλαγαν για το «δώρο» εν τω μέσω κρίσης. Αλλά αν ήξεραν τις αληθινές επιπτώσεις θα καταλάβαιναν ότι μόνο για γέλια δεν είναι.

Ενεργός πολίτης;

Τελικά, τι σημαίνει ενεργός πολίτης; Αυτός που βρίζει τους Γερμανούς και μετά πάει και ψωνίζει τα γερμανικά σκουπίδια του Lidle γιατί είναι φτηνά; Που αφήνει τον γερμανικό πλέον ΟΤΕ να του βρομίζει το περιβάλλον και να του καταστρέφει την υγεία; Αυτός που βρίζει τον Σαμαρά αλλά δέχεται το «δώρο» του χωρίς να ψάξει να δει τι κρύβεται από πίσω;
Ή μήπως αυτός που περιμένει καρτερικά τις εκλογές για να ψηφίσει το επόμενο κόμμα που μετά θα βρίζει;
Ενεργός πολίτης δεν είναι αυτός που ψηφίζει όποτε του πουν “επικύρωσε την επόμενη επιλογή του κατεστημένου”.  Γιατί ο ενεργός πολίτης, ο αληθινά ενεργός πολίτης, θα ήξερε ότι αν οι εκλογές είχαν αποτέλεσμα, θα τις είχαν καταργήσει. Επίσης ο αληθινά ενεργός πολίτης θα φρόντιζε να ενημερωθεί και στη συνέχεια να ενημερώσει -όλη η πληροφόρηση είναι στο διαδίκτυο και όχι μόνο- και στη συνέχεια να κάνει πράξη τις ιδέες και στη συνέχεια να ασκήσει πίεση, ακόμα και στον πουλημένο πολιτικό κόσμο- να εφαρμοστούν. Να λειτουργήσει συλλογικά, ως μονάδα ενός συλλογικού συνειδητού και να συμμετάσχει σε ομαδικές κινήσεις, να πάρει πρωτοβουλίες και να μην περιμένει να τον “σώσουν”. Επίσης όταν ξέρει ότι κάτι δεν πρέπει να γίνει για το κοινό καλό -όπως η απελευθέρωση του wifi- η στάση του να μην είναι “ναι, μωρέ ξέρω, αλλά εμένα μου αρέσει”. Γιατί μπορεί να μην αρέσει στα αγέννητα παιδιά κάποιων που θα καταστούν στείροι από την εξάπλωση των μικροκυμάτων. Ω, ναι! Στην Κίνα με μικροκύματα πετυχαίνουν τη στειρότητα!
Εμείς για όσους θέλουν να είναι πράγματι ενεργοί πολίτες, συνεχίζουμε την ενημέρωση. Στο προηγούμενο ιστολόγιο έχουμε ανοίξει και φάκελλο (ο οποίος σύντομα θα μεταφερθεί και στο νέο) για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κι έχουμε γράψει και αναλύσει το θέμα άπειρες φορές. Και συνεχίζουμε την ενημέρωση, ελπίζοντας στην αύξηση των αληθινών ενεργών πολιτών, που δεν θα φοβούνται, βαριούνται ή αδιαφορούν να μοιραστούν την πληροφόρηση.
Εξάλλου, όπως έχει πει και ο Αϊνστάιν, ο πλανήτης μας είναι ένα επικίνδυνο μέρος για να ζει κανείς. Δεν κινδυνεύεις από τους κακούς, αλλά από τους αδιάφορους.
Καιρός δεν είναι να κάνουμε τον πλανήτη μας ασφαλή; Έχει φτάσει πια ο κόμπος στο χτένι!!!
Από τα πιο σημαντικά σχετικά άρθρα:
Τελικά η «ανεξαρτησία» της Ελλάδας έρχεται μέσω του wifi και της εξάπλωσης του καρκίνου!
 
 
 














Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις