Οι τζιχαντιστές απειλούν με βόμβα ραδιενεργού υλικού που έκλεψαν από το πανεπιστήμιο της Μοσούλης στο Ιράκ

dirtybomb 

Βόμβα με ραδιενεργό υλικό που έκλεψαν από το πανεπιστήμιο της Μοσούλης στο Ιράκ, ισχυρίζονται πως έχουν στην κατοχή τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Ένας Βρετανός, μάλιστα, φανατικός ισλαμιστής και μέλος του ΙΚ, με αναρτήσεις του στο διαδίκτυο «έσπειρε» τον τρόμο, κάνοντας αναφορά στις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη έκρηξη
της «βρόμικης» βόμβας στο Λονδίνο!
«Παρεμπιπτόντως, το Ισλαμικό Κράτος έχει στα χέρια του μια βρόμικη βόμβα. Βρήκαμε ραδιενεργό υλικό στο Πανεπιστήμιο της Μοσούλης», έγραψε στο twitter ο Χαμαγιούν Ταρίκ, ο οποίος μάχεται στο πλευρό των τζιχαντιστών ως Μουσλίμ-αλ Μπριτάνι, συμπληρώνοντας αργότερα: «Μία βρόμικη βόμβα θα αποδειχθεί καταστροφική αν εκραγεί στο Λονδίνο».
dirtybomb-
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι τζιχαντιστές είχαν κλέψει, πριν από λίγους μήνες, 40 περίπου κιλά μείγματος ουρανίου από το Πανεπιστήμιο της Μοσούλης, ωστόσο η Διεθνής Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας έσπευσε να καθησυχάσει πως το πυρηνικό υλικό «δεν θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια και την εξάπλωση πυρηνικών όπλων».
Από την πλευρά του, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ενημέρωσε πως το υλικό μιας τέτοιας βόμβας «δεν είναι ικανό να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, με εξαίρεση τους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στο σημείο της έκρηξης», αν και «τόσο η ραδιενεργή σκόνη, όσο και ο καπνός μπορούν να εξαπλωθούν και να αποδειχθούν επικίνδυνα για την υγεία αν εισπνευσθούν».
Αξίζει πάντως τέλος να σημειωθεί ότι, βάσει εκτιμήσεων των ειδικών, η δυσκολία στη μεταφορά τέτοιου υλικού, μάλλον θα οδηγήσει τους τζιχαντιστές στην απόφαση να πυροδοτήσουν μία βρόμικη βόμβα στο Ιράκ ή τη Συρία.


ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις