O Bενιζέλος προανήγγειλε παραίτηση Παπούλια τον Σεπτέμβριο και εκλογές τον Οκτώβριο!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η ΜΕΡΚΕΛ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ
Για μια ακόμη φορά ο Βενιζέλος προανήγγειλε τις εξελίξεις, την ώρα μάλιστα που η Σία Κοσιώνη απολαμβάνει- ξάγρυπνη στην Αντίπαρο-, τον έρωτά της με τον Κώστα Μπακογιάννη.
Όπως ενθυμείσθε ο Βενιζέλος ήταν εκείνος που προανήγγειλε τον ανασχηματισμό και έκανε τον Σαμαρά να τρέχει με την γλώσσα έξω για μέρες ολόκληρες, ώσπου να ανακαλύψει στο πρόσωπο του Γκίκα Χαρούβελη τον άγρυπνο διώκτη των μεγαλοφοροφυγάδων και να τον κάνει υπουργό Οικονομικών.
-Ο Σεπτέμβριος θα είναι καθοριστικός μήνας για τις εξελίξεις, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς, πάντως, να προσδιορίσει τους τομείς στους οποίους θα υπάρξουν εξελίξεις και τι είδους θα είναι αυτές.

Από το σύνολο της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, ωστόσο, συνάγεται ότι οι εξελίξεις αφορούν τόσο στη χώρα όσο και στη δημοκρατική παράταξη. Πρωτίστως αφορούν στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και εξελίξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, στα λεγόμενα εθνικά θέματα, για τα οποία ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αγωνιζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία υποχώρηση σε αυτά.
Κάπως έτσι προσπάθησε να ερμηνεύσει τον χρησμό του Βαγγέλη, το ταλαίπωρο ΑΠΕ. Ακούστε τώρα τα γεγονότα.
Προσφάτως σε οικία των βορείων προαστείων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συζητώντας τις πολιτικές εξελίξεις με αυτούς που λέμε παράγοντες του δημοσίου βίου της χώρας, συμφώνησε πως δεν θα πρέπει να εξαντλήσει την θητεία του, παραμένοντας στην θέση του ως το Μάρτιο του 2015.
Αυτή η επιλογή θα προκαλούσε στην χώρα μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, η οποία δεν θα επέτρεπε ουδεμία συμφωνία για το χρέος ή αποφάσεις για νέα δανειακή σύμβαση και νέο Μνημόνιο όσο κι αν το διαψεύδει ο Βενιζέλος.
(Άλλωστε ο Βαγγέλης είχε μιλήσει για έκτακτο χαράτσι κι αυτό έγινε μόνιμο, οπότε από συνέπεια σκίζει.)
Ο Κάρολος Παπούλιας ορκίστηκε Πρόεδρος της Ελλάδος στις 12 Μαρτίου 2005, μετά την εκλογή του από μια άνευ προηγουμένου πλειοψηφία 279 ψήφων υπέρ στην βουλή των 300 εδρών της χώρας. Ιδρυτικό μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος), ο 75χρονος Παπούλιας είχε την υποστήριξη του κόμματός του καθώς και του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και τον πρότεινε ως διάδοχο του Κωστή Στεφανόπουλου στο κατά μέγα μέρος τυπικό αξίωμα.
Πάμε παρακάτω. Οι δανειστές μας και ιδιαίτερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε καμμία περίπτωση δεν θα έκανε μια συμφωνία διευθέτησης του ιλιγγιώδους ελληνικού χρέους με μία κυβέρνηση η οποία θα είχε εκ των πραγμάτων ημερομηνία λήξης.
Ετσι αυτό που ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι να πάει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εντός του Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές να πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στον Οκτώμβριο και για την ακρίβεια στις 19 του μήνα.
-Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε ουδεμία ενέργεια για το χρέος κάνοντας μια συμφωνία που θα αμφισβητηθεί λίγους μήνες αργότερα, εάν προκηρυχθούν εκλογές και είναι μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...Αρα η προσφυγή στην διαδικασία των ψηφοφοριών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να επιταχυνθεί.
Η επιλογή να σέρνονται οι πολιτικές εξελίξεις ως τον Μάρτιο του 2015, θα ήταν καταστροφική για τη χώρα.
Αυτό το γνωρίζει ο Βενιζέλος και είναι απόλυτα σύμφωνος για την επιτάχυνση των εξελίξεων.
Οσο για τον Παπούλια, εκεί κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα ανεβάσει υψηλό πυρετό και θα εισαχθεί σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο. Ή θα μπορούσε απλά να παραιτηθεί με ένα διάγγελμα του στυλ για λόγους πολιτικής σταθερότητας επιλέγω να υποβάλλω την παραίτησή μου ώστε μετά από μία προσφυγή στις κάλπες η νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στον κρίσιμο διάλογο για το χρέος, με νωπή την εντολή του ελληνικού λαού, του οξυδερκούς.
Ετσι έχουν τα πράγματα και ο Βαγγέλης (που τάχει βρει με τον Τσίπρα και θα συγκυβερνήσουν) είναι πανέτοιμος για έναν νέο γύρο προσωπικού win-win!
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις