ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΩΦΑΛΑΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΤΡΑ ΑΝΑΠΗΡΟ!!!


Μία εργαζόμενη κωφάλαλη γυναίκα, μητέρα ενός μικρού παιδιού προνηπιακής ηλικίας, πρόσφατα έζησε την απόλυση του ανάπηρου συζύγου της από μεγάλη εταιρία στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, και τώρα ζει ξανά τις ίδιες δύσκολες καταστάσεις της δικής της απόλυσης.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο protothema.gr του προέδρου των εργαζομένων του δήμου Κορυδαλλού Μάκη Τσελέντη η  γυναίκα απασχολούταν στον δήμο με σχέση αορίστου χρόνου στη δημοτική κατασκευαστική επιχείρηση ΑΕ. Η δημοτική επιχείρηση έκλεισε και η γυναίκα βγαίνει στην ανεργία αφού δεν προβλέπεται η μετάταξή της σε άλλη υπηρεσία του δήμου.




Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση απόλυσης στον δήμο Κορυδαλλού αφού άλλοι 23 εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους καθώς δεν χρηματοδοτήθηκε το πρόγραμμα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και είχε να κάνει με την δημιουργική απασχόληση των ατόμων με αναπηρία.



Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του δήμου Κορυδαλλού από τους 23 εργαζόμενους οι 11 ήταν αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι 12 με προγράμματα τα οποία ανανεώνονταν κάθε έτος με χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς πόρους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν από τον δήμαρχο να πάρει πίσω τις απολύσεις και να βρεθεί λύση για όλους τους εργαζομένους.



Στην διαμαρτυρία συμμετείχε και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) η οποία κατήγγειλε με την σειρά της τον δήμο Κορυδαλλού για την απόλυση της ανάπηρης εργαζόμενης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναπήρων Γιάννης Βουτσινάς ο δήμος θα μπορούσε να την εντάξει μαζί με τους άλλους 10 συναδέλφους της στο μόνιμο προσωπικό του δήμου.



Επίσης κατήγγειλε τον δήμο ότι προχώρησε σε εκβιασμούς αφού υποχρέωσε τους απολυμένους από την δημοτική κατασκευαστική εταιρεία (ΚΕΔΕΚ) να υπογράψουν δήλωση παραίτησης από κάθε δικαίωμα, με την υπόσχεση ότι «κάποια στιγμή θα προσληφθούν στο Δήμο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις