H Wall Street Journal αποκαλύπτει τους Ελληνόφωνους που θησαύρισαν με τα Ελληνικά ομόλογα την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε.



 ”πρώτα μείωσαν τις θέσεις τους σε κρατικά ομόλογα ένα μήνα πριν από τις πρώτες γενικές εκλογές στην Ελλάδα, το Μάιο του 2012, οι οποίες δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Αντίθετα, αγόρασαν ελληνικά τραπεζικά ομόλογα, ενώ αυτά διαπραγματευόταν χαμηλότερα της αρχικής τιμής, “προβλέποντας” ωστόσο ότι

οι επενδυτές θα πληρωνόταν στο ακέραιο όταν θα έληγαν τα ομόλογα!!“

Τι γράφαμε από το 2011; Που πόνταρε η χρηματιστηριακή του Λάτση και κέρδισε τόσα λεφτά;
Κάποια στιγμή θα “ανακαλύψουν” τα funds της Κλίντον και του Σόρος που 5πλασίασαν τα χρήματα τους, “μαντεύοντας” ακριβώς τι θα γινόταν με το PSI. Ούτε στους Δελφούς τέτοια κέρδη…
Τα Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου πληρώνουν πολλά στους διαχειριστές κεφαλαίων.
Τρία Funds είχαν επιστροφές πάνω από 100% κατά το προηγούμενο έτος.

Οι διαχειριστές των ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων με τις καλύτερες αποδόσεις στον κόσμο αυτό το έτος δεν είναι στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή την Καλιφόρνια. Έχουν έδρα την Αθήνα
Ο Πάνος Σίμος της Asset Management της Εθνικής και οι Άρης Παπαγεωργακόπουλος και Γιάννης Γκίγκας της Eurobank Asset Management διαχειρίζονται τρία ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια τα οποία έχουν επιστροφές άνω του 100% το τελευταίο έτος. Κανένα άλλο ομολογιακό από αυτά που παρακολουθεί η Morningstar σε παγκοσμίως δεν έχει αποφέρει τέτοιες αποδόσεις.
Και οι τρεις κέρδισαν πολλά, αγοράζοντας ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, ενώ άλλοι επενδυτές τα απέφευγαν.
Κάνοντας αποδόσεις άνω του 100% κατά το προηγούμενο έτος, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αποδόσεις μερικών από τα κορυφαία ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια στις αναδυόμενες αγορές, τα οποία έκαναν περίπου 35% , και έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις από μια εντελώς τυπική ευρωπαϊκή αγορά ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, η οποία επιστρέφει περίπου στο 3,5%.

Οι αποδόσεις των funds δεν οφείλονται ωστόσο μοναχά στην τύχη και οφείλουν κάτι στην υπομονή και σε κάποια πονηρά στοιχήματα.
Οι Παπαγεωργακόπουλος και Γκίκας, πρώτα μείωσαν τις θέσεις τους σε κρατικά ομόλογα ένα μήνα πριν από τις πρώτες γενικές εκλογές στην Ελλάδα, το Μάιο του 2012, οι οποίες δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα. Αντίθετα, αγόρασαν ελληνικά τραπεζικά ομόλογα, ενώ αυτά διαπραγματευόταν χαμηλότερα της αρχικής τιμής, προβλέποντας ωστόσο ότι οι επενδυτές θα πληρωνόταν στο ακέραιο όταν θα έληγαν τα ομόλογα.
Στη συνέχεια επικεντρώθηκαν εντελώς στα κρατικά ομόλογα, κατανέμοντας όλο το fund τους σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετά από το δεύτερο γύρο των εκλογών του Ιουνίου του ίδιου έτους.
 ”Μετά από το δεύτερο γύρο των εκλογών, κατορθώσαμε να έχουμε μια κυβέρνηση πρόθυμη να συνεργαστεί με τους διεθνείς πιστωτές και να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις”, δηλώνει ο κ. Παπαγεωργακόπουλος.
Της Eurobank Asset Management



πηγη
olympia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις