ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΡΕΠΟΥΣΗ!!


REPOYSHL
ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ
Διείσδυση της ΧΑ στα σχολεία ανακάλυψε η Μ. Ρεπούση

Δεν ησυχάζει το «συνταγματικό τόξο» συνεχίζοντας τις επιθέσεις του εναντίον της Χρυσής Αυγής χωρίς το κόμμα της Μεσογείων να προβαίνει σε ιδιαίτερη κίνηση που θα μπορούσε να «προκαλέσει» απλά και μόνο η παρουσία του ενοχλεί.

Έτσι τη Χρυσή Αυγή πάλι επικαλέστηκε η γνωστή για τις απόψεις της Μαρία Ρεπούση η οποία αίφνης ανακάλυψε
«διείσδυση της Χρυσής Αυγής στο χώρο της εκπαίδευσης» ως σαν να μιλάμε για διείσδυση κάποιας παραθρηκευτικής ή άλλης οργάνωσης, ξεχνώντας βέβαια πως πρόκειται για ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Έτσι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ  υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή έχει επιλέξει τα σχολεία «ως προνομιακό πεδίο για εξάπλωση των ναζιστικών ιδεών» και βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην άγνοια των μαθητών αναφορικά με εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού κατά της ανθρωπότητας.

Μάλιστα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εκτιμά ότι η 28η Οκτωβρίου θα μπορούσε να είναι μία καλή ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση των παιδιών αντί «να καταναλώνεται στη διενέργεια επετειακών εκδηλώσεων εθνοκεντρικού αποκλειστικά περιεχομένου».

Επίσης…  καταγγέλλει ότι το μάθημα της ιστορίας δεν αξιοποιείται για να διδαχθεί ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, τα στρατόπεδα εξολόθρευσης και το ολοκαύτωμα καθώς –όπως αναφέρει- ακόμη και αν αυτά προβλέπονται στη διδακτέα ύλη, «δεν φτάνει ποτέ κανείς να τη διδαχθεί».

Κατόπιν αυτών καλεί τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, πως προτίθεται να θωρακίσει την εκπαίδευση από τον αυξανόμενο ρατσισμό που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή, καθώς και τι αλλαγές προτίθεται να κάνει στο περιεχόμενο του μαθήματος της ιστορίας, ώστε να διδάσκεται επαρκώς ο 2ος παγκόσμιος πόλεμος, ο ναζισμός και ο φασισμός καθώς και η αντίσταση σε αυτόν.

πηγη
defencenet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις