“Ντου” της αστυνομίας στο σπίτι του Καρχιμάκη!

 
simvenei-tora

Αστυνομικοί έκαναν “φύλλο και φτερό” το σπίτι του πρώην Υφυπουργού, βουλευτή και
γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη στην Αθήνα ! Σύμφωνα με πληροφορίες έψαχναν έγγραφα του στρατού-που αφορούσαν ελικόπτερα συγκεκριμένου τύπου-για να στοιχειοθετήσουν την κατηγορία της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας.
Το makeleio.gr επικοινώνησε με τον Μιχάλη Καρχιμάκη ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και για μια πρωτοφανή άσκηση τρομοκρατίας προς το πρόσωπό του. Στην ερώτηση αν βρέθηκε οτιδήποτε επιλήψιμο κατά την έρευνα της αστυνομίας-πριν περίπου δέκα μέρες-στην οικία του απάντησε πως βρήκαν μόνο ένα στρατιωτικό έγγραφο.
Να θυμίσουμε ότι για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας καλείται να απολογηθεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης αναφορικά με την ανακριτική έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το αποκαλούμενο «σχέδιο» δολοφονίας του Κ. Καραμανλή.
Ο 3ος τακτικός ανακριτής, Δημ. Φούκας, που χειρίζεται τις δύο υποθέσεις οι οποίες έχουν συνενωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και μίας υπαλλήλου της ΕΥΠ, μετά από αναφορά συναδέλφου της ότι η υπάλληλος τροφοδοτούσε τον Μιχ. Καρχιμάκη με απόρρητα έγγραφα. Σε βάρος της υπαλλήλου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες ένω αφεθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ανακριτής έχει στα χέρια του κατάθεση προσώπου, το οποίο έχει κατονομάσει έναν αλλοδαπό ο οποίος φέρεται να είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση και περιλαμβάνεται στον κύκλο των υπόπτων. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα αναζητείται (αν είναι ακόμα στην Ελλάδα και τα στοιχεία της ταυτότητας του).
Ο ανακριτής έχει προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και από τα αποτελέσματα προκύπτει οτι πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας συνομιλούν ακόμα για το θέμα των υποκλοπών του 2005. Όλα τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν. Επίσης προτίθεται να στείλει νέο αίτημα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ για τα καρτικινητά-σκιές που εμπλέκονται στην υπόθεση συμπεριλαμβάνοντας τα νέα στοιχεία, αφού το προηγούμενο αίτημα δεν έχει απαντηθεί.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας έπειτα από αναφορά στελέχους της ΕΥΠ, στις 11 Απριλίου του 2013, ότι ο πρώην υπουργός υπήρξε αποδέκτης απόρρητων εγγράφων την περίοδο που διατέλεσε εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Άμυνα, τομέας στον οποίο είχε διατελέσει και Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «περί τα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου 2005, ο Μιχ. Καρχιμάκης ζήτησε να κανονίσει συνάντηση με τους συνδικαλιστές στην Υπηρεσία. Η συνάντηση κανονίστηκε σε μαγαζί στο Κολωνάκι. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνεύρεσης ο Μιχάλης Καρχιμάκης απευθυνόμενος προς την Α. Π., παρόντων και άλλων συνδικαλιστών, είπε: “Τι γίνεται; Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά”».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο Μιχ. Καρχιμάκης «στην Αθήνα εντός του έτους 2005 με πρόθεση προκάλεσε τη συγκατηγορούμενή του Α.Π. να του παραδώσει αντίγραφα εγγράφων με πληροφορίες για την ασφάλεια και τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας, που επιβάλλεται να κρατηθούν απόρρητα έναντι άλλων κυβερνήσεων…».
Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο του ανακριτή που έχει αναλάβει τόσο την υπόθεση των υποκλοπών όσο και του αποκαλούμενου σχεδίου της δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, δικογραφίες που έχουν συνενωθεί, φέρεται να βρίσκεται ο ρόλος αλλοδαπού που εντοπίζεται στη χώρα μας από το 1997 έως το 2010 με διαφορετική ιδιότητα από την πραγματική του. Σύμφωνα με μάρτυρα που εμφανίστηκε στον ανακριτή, το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε κομβικό ρόλο στην οργάνωση του συστήματος των υποκλοπών, ζούσε στην Ελλάδα και χρησιμοποιούσε πολλές φορές ψευδώνυμα. Ο συγκεκριμένος αλλοδαπός αναζητείται πλέον από τις δικαστικές αρχές που ερευνούν αν βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα αλλά και τα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι από άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου υπόπτων προκύπτει πως σε συνομιλίες τους γίνεται αναφορά στις υποκλοπές ακόμη και τον τελευταίο χρόνο.
Όλα τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν, ενώ οι δικαστικές αρχές προτίθενται να στείλουν νέο αίτημα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ για τα καρτοκινητά-σκιές που εμπλέκονται στην υπόθεση, συμπεριλαμβάνοντας τα καινούργια στοιχεία. Και αυτό, διότι το προηγούμενό τους αίτημα δεν έχει απαντηθεί μέχρι στιγμής.

πηγη
makeleio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις