Η αγάπη νικά τον σωματικό πόνο…


Να την προσέχεις Η αγάπη νικά τον σωματικό πόνο... 
Μπορούν τα συναισθήματα αγάπης να νικήσουν τον σωματικό πόνο;
Αμερικανοί και Καναδοί επιστήμονες λένε ναι!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η αγάπη μπορεί να… καταπραΰνει τον ψυχικό πόνο. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν πως αποδεδειγμένα πλέον, μέσω
δύο ερευνών, η αγάπη μπορεί να λειτουργήσει ως φάρμακο και στον σωματικό πόνο.
Η πρώτη έρευνα έγινε από ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας-Λος Άντζελες (UCLA) με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Ναόμι Αϊζενμπέργκερ και βασίστηκε στις αντιδράσεις 25 εθελοντριών γυναικών. Στο πρώτο πείραμα, οι επιστήμονες άσκησαν πόνο στο μπράτσο των γυναικών, ενώ η κάθε μια κρατούσε το χέρι του αγαπημένου της, ενός άγνωστου ξένου ή απλώς έσφιγγε μια μπάλα.
Αποτέλεσμα; Οι γυναίκες που κρατούσαν το χέρι του φίλου τους ένιωσαν λιγότερο πόνο σε σχέση με τις άλλες δύο ομάδες.

Στο δεύτερο πείραμα που έγινε από την ίδια ομάδα, οι ερευνητές, πάλι με άσκηση πόνου, απέδειξαν πως εθελόντριες που είχαν μπροστά τους την εικόνα του αγαπημένου τους ένιωσαν λιγότερο πόνο συγκριτικά με εκείνες που έβλεπαν τη φωτογραφία ενός ξένου άνδρα ή μιας καρέκλας.
Η δεύτερη έρευνα που διενεργήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά, με επικεφαλής τον Ματιέ Ρόι, έδειξε ότι η δύναμη του μυαλού μπορεί να ελέγξει αισθητά τον πόνο. Έτσι, 13 εθελοντές υπεβλήθησαν σε μικρής έντασης ηλεκτροσόκ, ενώ παράλληλα έβλεπαν όμορφες, άσχημες ή ουδέτερες εικόνες, ενώ την ίδια στιγμή οι ερευνητές παρακολουθούσαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητά με μαγνητική τομογραφία.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι έβλεπαν εικόνες αγάπης, ανέφεραν λιγότερο πόνο, ενώ, αντίθετα, ο πόνος από το ηλεκτροσόκ μεγάλωνε, όταν έβλεπαν δυσάρεστες εικόνες.

Επιμύθιο: «All you need is love», που λένε και οι Beatles για την αγάπη!!
Να θυμάστε, κάθε ασθένεια όποια μορφή κι αν έχει, είναι πάντα μια κραυγή για αγάπη

πηγη
moodhackers

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις