Σπιτική πίτσα με ελάχιστες θερμίδες -αλλά φουλ νοστιμιά!


Σπιτική πίτσα με ελάχιστες θερμίδες -αλλά φουλ νοστιμιά!
Η πιο νόστιμη, διαιτητική πίτσα που έχετε δοκιμάσει (ή δεν ξέρατε καν πως υπήρχε).
Ποιος είπε ότι η πίτσα δεν μπορεί να είναι υγιεινή και χωρίς πολλές θερμίδες; Ιδού η πεντανόστιμη απόδειξη πως μπορεί!Υλικά
για τη ζύμη2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις30γρ. νωπή μαγιά2/3 κούπας χλιαρό γάλα με 2% λιπαρά½ κ.γ αλάτι1 κ.γ ζάχαρη καστανή, φυσική1 κ.σ ελαιόλαδογια την πίτσα1 κούπα τυρί ρικόττα1 κούπα μοτσαρέλα, τριμμένη1 κούπα παρμεζάνα (reggiano), τριμμένη½ κούπα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες½ κούπα σπανάκι, ψιλοκομμένολίγη ρίγανηλίγο σκόρδο τριμμένο ή σε σκόνη1 κούπα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο1 γινωμένη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές ροδέλεςαλάτι, πιπέριΕκτέλεση1. Διαλύετε τη μαγιά μέσα στο γάλα, και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι.2. Προσθέτετε το αλεύρι και μετά το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική.3. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και μετά την απλώνετε σ’ένα αλευρωμένο ταψάκι.4. Ανακατεύετε σε ένα μπολ, τη ρικότα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα, και απλώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη, αφήνοντας κενό δύο εκατοστά, περιμετρικά.  5. Βάζετε από πάνω τα κρεμμύδια και το σπανάκι και πασπαλίζετε  με τη ρίγανη, το σκόρδο και το βασιλικό.6. Προσθέτετε τις ντομάτες και τοποθετείτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. 7. Ψήνετε στους 220C, για 10 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει πλύ ελαφρά και σερβίρετε σε κομμάτια.

πηγη
grnews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις