ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΤΕΡΑΣ "KRAKEN" ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ! [ΒΙΝΤΕΟ}



Ένα γιγαντιαίο καλαμάρι που θυμίζει πολύ από τα αρχαία γιγάντια καλαμάρια βρέθηκε σε μια παραλία στην Ισπανία και ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας ρωτούν τι μπορεί να συμβαίνει στον πλανήτη μας για να επανέλθει ένα τέτοιο πλάσμα. Είναι μια επιστροφή του θρυλικού Kraken ; Το τέρας ήταν 30 μέτρα και ζύγιζε περίπου 400 κιλά. Υπάρχει μια έκθεση του βίντεο επίσης πιο κάτω.

Το βαθύβιο μυθικό πλάσμα και μυστηριώδες Dux Architeuthis.

Η ανακάλυψη ήταν αξιοσημείωτη, δεδομένου ότι τα γιγάντια καλαμάρια, αν και είναι απο τα μεγαλύτερα ασπόνδυλα στη γη, είναι εξαιρετικά αόριστα και, επομένως, δύσκολο να μελετηθούν.

Συνήθως κατοικούν σε βάθη μεταξύ 1.000 και 3.000 πόδια, και τα περισσότερα από ό, τι οι επιστήμονες έχουν μάθει προέρχονται από σφάγια τα οποία έχουν ξεβράσει η θάλασσα, και σπάνια βρέθηκαν ολόκληρα πτώματα.

Τα μυστηριώδη πλάσματα, εν τω μεταξύ, εξακολουθούν να βυθίζονται στην ιστορία τους.

Στην εποχή των αρχαίων ναυτικών, τα Architeuthis Dux, τα οποία κατοικούσαν στα σκοτεινά βάθη των ωκεανών όλου του κόσμου,  πιστεύεται ότι έχουν γεννήσει τις ιστορίες για θαλάσσια τέρατα, όπως το θρυλικό Kraken.

Το Architeuthis Dux ήταν ένα από τα κακοήθη πλάσματα στο κλασικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Ιουλίου Βερν «Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από τη θάλασσα». (Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1870, και έγινε ταινία της Disney το 1954)

Δείτε το βίντεο
πηγη
atheatignosi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις