ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ: ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ PROZAC


«Η κουλτούρα του εθισμού σε φαρμακευτικές συνταγές στην Αμερική φαίνεται να εξαπλώνεται και στον πληθυσμό των κατοικίδιων ζώων, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων επιλέγουν να εμποτίζουν τα γούνινα μέλη της οικογένειάς τους σε συμπεριφοριστική συμμόρφωση αλλάζοντας  το μυαλό τους με φάρμακα διάθεσης, όπως το Prozac. 
Μια πρόσφατη έκθεση εξηγεί ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων επιλέγουν ναρκωτικές ουσίες για να ηρεμήσουν τα κατοικίδια ζώα τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα συμπεριφοράς, παρά να περάσουν περισσότερο χρόνο για άσκηση και να παίζουν μαζί τους, το οποίο είναι αυτό που πραγματικά χρειάζονται.
Η εμπειρογνώμον και εκπαιδευτής Andrea Arden εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για την ανησυχητική αυτή τάση, η οποία λέει έχει δει τεράστια άνοδο κατά τα τελευταία 10 χρόνια. 
Ο συνολικός αριθμός συνταγών κατοικίδιων ζώων  που τα φορτώνουν με επικίνδυνα ψυχοτρόπα φάρμακα όπως το Prozac και Xanax, για παράδειγμα, είναι κάτι το συγκλονιστικό, και η αιτία του προβλήματος ενδέχεται να μην έχει να κάνει με τα κατοικίδια ζώα τους, αλλά επειδή είναι υπερβολικά απασχολημένοι, ακόμη και ανεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

πηγη
atheatignosi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις