Εγκρίθηκε η διακήρυξη για μια παγκόσμια αρχή για τις πανδημίες – Οποιαδήποτε κριτική θα απαγορεύεται.


Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) ενέκρινε την μη δεσμευτική, ακόμα, διακήρυξη του ΟΗΕ για την Πρόληψη, την Ετοιμότητα και την Αντιμετώπιση της Πανδημίας (PPPR), χωρίς πλήρη ψηφοφορία στην συνέλευση και παρά τις αντιρρήσεις 11 εθνών, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία.

Η διακήρυξη αποτελεί ορόσημο στο βαθμό που σηματοδοτεί την αναγνώριση από τους αρχηγούς κρατών του κόσμου ότι οι απειλές πανδημίας είναι υπαρξιακές απειλές, πολύ περισσότερο από απλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για την υγεία, δήλωσε η Carolyn Reynolds, συνιδρυτής του Pandemic Action Network, το οποίο έχει πιέσει για μια ευρύτερη προσέγγιση για την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση της πανδημίας από την έναρξη της πανδημίας COVID:

«Η πρόληψη, η ετοιμότητα και η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα εθνικό ζήτημα υγείας. είναι ζήτημα εθνικής και παγκόσμιας ασφάλειας και οικονομίας. Όπως η κλιματική αλλαγή, οι πανδημίες αποτελούν παγκόσμιο συστημικό κίνδυνο και υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες».

Στην ουσία η διακήρυξη επιδιώκει να δημιουργήσει μια παγκόσμια αρχή για την πανδημία με την δύναμη να επιβάλλει lockdown, καθολικό εμβολιασμό και λογοκρισία της λεγόμενης «παραπληροφόρησης». Για το θεό! Ποιος έχει παραπληροφορήσει το κοινό για την δήθεν πανδημία απο την αρχή της εώς σήμερα;


Μόνο τα εναλλακτικά μέσα που δεν ελέγχονται απο κρατικούς μηχανισμούς εβγαλαν την αλήθεια προς τα έξω. Αυτά Σύμφωνα με την διακήρυξη, δεν θα υπάρχουν αύριο γιατί θα απαγορεύεται κάθε κριτική στις αποφάσεις τους.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη η διακήρυξη;
Για τους υποστηρικτές της, η δήλωση είναι ένα βασικό βήμα προς τον παγκόσμιο συντονισμό για την πρόληψη της πανδημίας και την δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), «παρουσιάζει μια ευκαιρία… για την πρόληψη και προετοιμασία για τις πανδημίες και τις συνέπειές τους, χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο που περιλαμβάνει όλους τους κυβερνητικούς τομείς».

Ο ΠΟΥ είπε επίσης ότι το PPPR στοχεύει να «εφαρμόσει τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19 » και «έρχεται καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλαπλές ανθρωπιστικές κρίσεις και κρίσεις που σχετίζονται με το κλίμα που απειλούν ζωές και βιοτικά μέσα σε όλο τον κόσμο».

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε: «Αν ο COVID-19 μας δίδαξε κάτι, αυτό είναι ότι όταν κινδυνεύει η υγεία, κινδυνεύουν όλα». Συνέδεσε το PPPR με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ, λέγοντας ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει «να δείξουν ότι έχουν μάθει από τα οδυνηρά μαθήματα της πανδημίας».

Είπε ακόμα πως η πανδημία COVID δεν θα είναι η τελευταία, ξέρουμε πολύ καλα πως ετοιμάζουν ήδη την επόμενη. Κάποιοι έχουν παρωπίδες κ αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Πιστεύουν πως υπάρχει ακόμα αυτό που κάποτε λέγαμε “ευρωπαϊκές αξίες” Η ΕΕ έχει γίνει τόσο αυταρχική που μόνο με σουλτανάτο μπορείς να την συγκρίνεις.

Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ατομικής ελευθερίας θεωρείται επικίνδυνος, η ελευθερία του λόγου και τις έκφρασης θεωρούνται επικίνδυνα όπως γινόταν μόνο στις δικτατορίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. "THE BEST NAME"
    Οπως ειχα γραψει παλαιοτερα Οργανισμος Ηνωμενων Εθνων.
    Ηνωμενα εθνη οπως λεμε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ?
    Ενωμενα Εθνη κατω απο την αρχηγεια ΠΟΙΟΥ?
    Γιατι το ζουμι εκει ακριβως ειναι, το ΠΟΙΟΣ θα ειναι ο αρχηγος.
    Ενας ανθρωπος? Ενα μηχανημα? Μια ελιτ? Εταιριες?
    Αν ενα κρατος το κοβει λιγο δεν πρεπει καν να ειναι μελος του ΟΗΕ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΕΙ/ΕΛΕΓΧΗ ΑΛΛΟΣ.
    Μιλαμε για παραδωσει εθνικης κυριαρχιας στην παγκοσμια κυβερνηση του . . . .καποιου.
    Καλυτερα εκτος, ειδικα απο τη στιγμη που απο μεσα δεν εχεις δυναμη να αλλαξεις κατι.
    Αν εισαι αυταρκης, σε φαγητο,ενεργεια,βιομηχανια,κλπ δεν εχεις αναγκη κανεναν ΟΗΕ να σου λεει τι να κανεις.
    Οκ, θα πει καποιος καλυτερα μεσα και να μαθαινεις τι γινεται, αλλα αν διεφθαρεις και μετα απο λιγο πεσεις??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΥΣΤ ! ΚΟΠΡΟΦΙΔΑ !
    Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΧΑΖΑΡΟΜΑΦΙΑ .
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις