Αυτή είναι η επόμενη πανδημία φάρσα; – Ένας ιός με ποσοστό θνησιμότητας από 40 έως 75% σκοτώνει Ινδούς

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

θεωρεί τον ιό Nipah «παθογόνο προτεραιότητας» εδώ και χρόνια, επειδή έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει παγκόσμια πανδημία. Ευτυχώς, αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής, αλλά τώρα ένα ξέσπασμα στην Ινδία γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Δύο θύματα έχουν ήδη πεθάνει και άλλα τέσσερα βρέθηκαν θετικά. Μια ζώνη περιορισμού πέντε χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί γύρω από τα σπίτια των δύο ανδρών που πέθαναν και σχολεία και επιχειρήσεις στην περιοχή αναγκάστηκαν να κλείσουν. Οι αρχές ελπίζουν ότι τέτοια ακραία μέτρα θα σταματήσουν αυτή την επιδημία προτού μπορέσει πραγματικά να πολλαπλασιαστεί. Αλλά όπως θα δείτε παρακάτω, μπορεί να μην είναι τόσο απλό.

Σύμφωνα με το CDC, αυτός ο ιός ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ασία το 1999. Από τότε, υπήρξαν και άλλα κρούσματα και κατά τη διάρκεια αυτών των εστιών υπήρξαν περιπτώσεις μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο…

Ο ιός Nipah (NiV) ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1999 μετά από ξέσπασμα ασθένειας σε χοίρους και ανθρώπους στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη. Αυτό το ξέσπασμα είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 300 ανθρώπινα κρούσματα και περισσότερους από 100 θανάτους και προκάλεσε πολλές οικονομικές επιπτώσεις καθώς περισσότεροι από 1 εκατομμύριο χοίροι θανατώθηκαν για τον έλεγχο της επιδημίας.

Οι ιοί μεταλλάσσονται με την πάροδο του χρόνου και έτσι υπήρχε πάντα τεράστια ανησυχία ότι θα μπορούσε να εμφανιστεί ένα στέλεχος που θα μπορούσε να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο πολύ εύκολα.

Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτός ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από ζώο σε άνθρωπο και από άτομο σε ζώο. Τα παρακάτω είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας…

Ο ιός Nipah (NiV) είναι ένας ζωονοσογόνος ιός (μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο) και μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω μολυσμένων τροφίμων ή απευθείας μεταξύ ανθρώπων. Σε μολυσμένα άτομα προκαλεί μια σειρά ασθενειών, από ασυμπτωματική (υποκλινική) λοίμωξη μέχρι οξεία αναπνευστική νόσο και θανατηφόρα εγκεφαλίτιδα. Ο ιός μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες σε ζώα όπως οι χοίροι, με αποτέλεσμα σημαντικές οικονομικές απώλειες για τους αγρότες.

Επομένως, μόνο η αναγνώριση ατόμων που μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό δεν θα είναι αρκετή για να περιορίσει τον ιό.

Μπορεί να εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά μεταξύ των χοίρων και οι νυχτερίδες είναι επίσης γνωστό ότι είναι φορείς.

Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος μολυνθεί, τα συμπτώματα μπορεί να μην εμφανιστούν παρά μόνο τέσσερις έως δεκατέσσερις ημέρες μετά την αρχική έκθεση…

Τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως εντός 4-14 ημερών μετά την έκθεση στον ιό. Η νόσος εκδηλώνεται αρχικά ως πυρετός και πονοκέφαλος διάρκειας 3-14 ημερών και συχνά συνοδεύεται από σημεία αναπνευστικής νόσου, όπως βήχας, πονόλαιμος και αναπνευστικές δυσκολίες. Μπορεί να ακολουθήσει μια φάση διόγκωσης του εγκεφάλου (εγκεφαλίτιδα), κατά την οποία τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν υπνηλία, αποπροσανατολισμό και διανοητική σύγχυση, η οποία μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα σε κώμα μέσα σε 24-48 ώρες.

Έτσι, θα μπορούσατε ενδεχομένως να το διαδώσετε σε εκατοντάδες άλλους ανθρώπους πριν καν συνειδητοποιήσετε ότι είστε άρρωστοι.

Σε αντίθεση με τον COVID (λένε οι ίδιοι) όσοι μολυνθούν είναι πολύ πιθανό να πεθάνουν.

Στην πραγματικότητα, το CDC λέει ότι το ποσοστό θνησιμότητας για τον ιό Nipah κυμαίνεται από 40 έως 75 τοις εκατό…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις