ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ!

 

Η πρώτη γερμανική τράπεζα

σταματά να παρέχει μετρητά. Τέλος οι καταθέσεις και αναλήψεις χαρτονομισμάτων και κερμάτων!

Η Raiffeisenbank κλείνει όλα τα υποκαταστήματα της

Η ψηφιοποίηση τρέχει και τα μετρητά βρίσκονται υπο αφανισμό! Για τις τράπεζες, αυτό οδηγεί σε μία από τις μεγαλύτερες διαδικασίες μετασχηματισμού στην ιστορία τους. Η πρώτη γερμανική τράπεζα Raiffeisenbank κλείνει όλα τα υποκαταστήματά της και δεν θα παρέχει μετρητά στους πελάτες της στο μέλλον.

Ο αριθμός των τραπεζικών καταστημάτων γενικότερα έχει μειωθεί δραστικά εδώ και χρόνια!

Ο Achim Brunner, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, δήλωσε στο ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας Finanz-Szene ότι «η τράπεζα είχε κατά μέσο όρο δύο επισκέπτες την ώρα σε τέσσερα καταστήματα και ο αριθμός των συναλλαγών σε μετρητά πρόσφατα ήταν δέκα την ημέρα. Η τράπεζα κάνει ένα βήμα που πολλές άλλες, ιδιαίτερα μικρότερες συνεταιριστικές τράπεζες, πρέπει επίσης να κάνουν».

Στο μέλλον, το ινστιτούτο θέλει να επικεντρωθεί κυρίως στην εθνική χρηματοδότηση εμπορικών ακινήτων. Οι ιδιώτες πελάτες, που θέλουν να πραγματοποιούν κανονικές χρηματικές συναλλαγές, δεν αναζητούνται πλέον στα υπόλοιπα κεντρικά γραφεία. Αυτό θα σήμαινε ότι η Raiffeisenbank Hochtaunus θα αποχαιρετούσε το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο των συνεταιριστικών τραπεζών, το οποίο είναι να παρέχει στον πληθυσμό της περιοχής μετρητά και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι γερμανικές τράπεζες επιταχύνουν τη Μεγάλη Επαναφορά εκ μέρους του WEF και του ΟΗΕ, μέσω μιας συντονισμένης απαγόρευσης μετρητών και της καθιέρωσης της τεχνοκρατίας CBDC (Ψηφιακά Νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας).

Είναι μόνο θέμα χρόνου να φτάσει ολόκληρη η ΕΕ και μετά οι ΗΠΑ, αναφέρουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Και εδώ ένα σχόλιο από Γερμανό αναγνώστη:

"Ουάου. Νόμιζα ότι αυτό δεν θα μπορούσε να είναι αλήθεια, αλλά μόλις βρήκα ένα άρθρο σε μια γερμανική εφημερίδα που έλεγε ότι η Raiffeisen Bank κλείνει τα υποκαταστήματά της και τα ΑΤΜ επειδή το κόστος λειτουργίας είναι πολύ υψηλό λόγω της χαμηλής χρήσης. Ισχυρίζονται ότι μόνο 2 πελάτες επισκέπτονται ένα υποκατάστημα την ώρα και τα ΑΤΜ έχουν ποσοστό χρήσης μόνο 10 συναλλαγών την ημέρα. Αλλά φυσικά, όπως γνωρίζουμε, δεν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος. Είναι η μετάβαση στο CBDC."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις