Δανία: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ που βάζει τέλος σε όλα τα μέτρα

Και επίσημα τέλος από σήμερα η «πανδημία» στη Δανία: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ που βάζει τέλος σε όλα τα μέτρα 

Τέλος στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και σε όλα

τα μέτρα που είχαν επιβληθεί για τον Covid-19 βάζει από σήμερα, Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, η Δανία και με αυτό τον τρόπο γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βάζει και επίσημα τέλος στην «πανδημία». 

Οι περιορισμοί στην λειτουργία των μπαρ και των εστιατορίων θα γίνουν πλέον παρελθόν στη χώρα αυτή.  

«Είμαι πολύ χαρούμενη που τελειώνει αυτό αύριο. Είναι καλό για τη ζωή στην πόλη, τη νυχτερινή ζωή, να μπορείς να βρίσκεσαι έξω περισσότερο χρόνο», δήλωσε χθες, Δευτέρα, η Τέα Σκοβγκαάρντ, μια 17χρονη μαθήτρια.

Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ξανανοίγουν σήμερα, ενώ παύουν και οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών. Ελάχιστα περιοριστικά μέτρα παραμένουν σε ισχύ για την είσοδο στη χώρα, μόνον για τους μη εμβολιασμένους επισκέπτες που φτάνουν στη Δανία από μια χώρα εκτός της ζώνης Σένγκεν.  

Η σχεδόν ολοκληρωτική αυτή χαλάρωση των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας γίνεται την ώρα που τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη Δανία πλησιάζουν καθημερινά τα 40.000 με 50.000, ήτοι ανέρχονται σε ένα επίπεδο ρεκόρ που φτάνει σχεδόν το 1% των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων της σκανδιναβικής χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Καλησπέρα Πατρίδα. Σήμερα εδώ Καναδά τέταρτη ημέρα από την απεργία των φορτηγατζηδων έχω κάποια νέα εδώ Καναδά που βρισκόμαστε. Έχει αποφασιστεί ότι το κάθε Province η κάθε πολιτεία θα κλείσει τα σύνορα. Δηλαδή η Alberta σήμερα ανακοινώθηκε πως δεν θα μπορούν να μετακινουνται τα όχηματα από άλλες πολιτείες. Έχουν κλείσει και τα σύνορα Αμερική, Καναδά πήγε αστυνομία μπας και τους αλλάξει τα μυαλά αλλά τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχθές στο Fox News μίλησε στον Τακερ ένας πρώην Λιμπεραλ. Ήταν με την παράταξη του Κάστρο. Είπε λοιπόν πως η κυβέρνηση του Καναδά θα "πεσει" και οι φορτηγατζηδες να αποχωρήσουν θα φύγει ο Τρουντο μιας και βγήκε με μειονότητα. Σήμερα στην τηλεόραση είπαν πως ο αρχηγός των Conservative τάσσεται υπέρ του Κάστρο. Αυτό όλοι το γνωρίζαμε όταν βγήκε δεύτερη φορά ο Κάστρο. Υπάρχει φαγωμάρα λοιπόν μέσα στην αντιπολίτευση θέλουν να διώξουν τον αρχηγό. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη Αννα Μαρια την απαγορευση την εκαναν για να μην περασει το κονβοι απο περιοχη σε περιοχη?Αφου μενεις εκει οποτε υπαρχει σοβαρη ειδηση δωσε και εδω για να μαθαινουμε απο πρωτο χερι τι παιζει στον καναδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την απαγορευση την κανουν οδηγοι φορτηγων αυτοι ειναι που ζητανε πισω την ελευθερια μας και ειναι εναντιον των εμβολιων ,μασκες ,αποστασεις . Κλεινουν τις μεγαλες αρτηριες οπως λεμε Εθνικη οδος ουτως ωστε να μην μπορει καποιος να παει σε αλλη πολιτεια .Παρα μονο απο μικρους δρομους και με παρα πολυ μεγαλη δυσκολια μιας και τα χιονια εδω ειναι αλλο πραμα !! Σημερα πηγε αστυνομια πολλα αυτοκινητα τους ειπαν να αποχωρησουν δεν αποχωρησαν μιλησαν οι αστυνομικοι οι οποιοι ειπαν θα σας παρουμε τα αυτοκινητα και εσεις θα μεινετε εκτος .Μαλιστα μιλησαν και για προστημα ,αναρτηση μεσα στο Telegram ανεφεραν πως οποιος θελει να παει να συναντηση τους οδηγους να βοηθησει στην απεργια ειτε ειναι απλος πολιτης η οδηγος φορτηγου να φερει κουβερτες ,τροφιμα κλπ κλπ μιας και η αστυνομια περνει τα αυτοκινητα . Να ξερει δηλαδη τι θα συναντησει ! Αυτα προς το παρων θα σας κρατω ενημερους .

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις