Test-Covid στον Αμερικανικο στρατο μολυσμένα με θανατηφόρα βακτήρια

 

Ορισμένες παρτίδες

ρινικών επιχρισμάτων Covid-19 που διανεμήθηκαν στον στρατό των ΗΠΑ έχουν μολυνθεί με ένα θανατηφόρο βακτήριο που προκαλεί νεκρωτική απονευρωσίτιδα, μια ασθένεια που τρώει σάρκα που καταστρέφει γρήγορα τον ιστό κάτω από το δέρμα και συχνά οδηγεί σε θάνατο, εκτός εάν χορηγηθούν ενδοφλέβια αντιβιοτικά πριν από την έναρξη της νέκρωσης, είπε ο λοχαγός Τζέικομπ Ντάουνινγκ, γιατρός και ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας του Στρατού Walter Reed (WRAIR.)

Στις 27 Δεκεμβρίου, το WRAIR έλαβε μια αναφορά ότι τρεις αεροπόροι που υπηρετουν στην αεροπορική βάση του Λάκλαντ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, παρουσίασαν συμπτώματα νεκρωτικής απονευρωσίτιδας εντός 72 ωρών από τη λήψη ρινικού τεστ για Covid-19. Δύο από τους αεροπόρους, είπε ο Δρ Ντάουνινγκ είχαν ήδη νοσηλευτεί και στην εντατική μέχρι τη στιγμή που η αναφορά έφτασε στον Γουόλτερ Ριντ. Ένας αεροπόρος είχε έλκη, φουσκάλες και μαύρες κηλίδες στο πρόσωπό του, καθώς και πύον που έτρεχε από βλάβες εκατέρωθεν της ρινικής του κοιλότητας.

«Ο ασθενής εμφάνισε για πρώτη φορά συμπτώματα λοίμωξης από σταφυλόκοκκο στις 21 Δεκεμβρίου, τρεις ημέρες αφότου είχε τεσταριστει με μπατονέτα για Covid-19. Ενας ιατρος στο Lackland του έδωσε δια στόματος αντιβιοτικά, τα οποία αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά. Μέχρι την 24η, είχε αναπτύξει οξεία νέκρωση και σήψη με αποτέλεσμα την ανεπάρκεια οργάνων. Τοποθετήθηκε στη ΜΕΘ και υποβλήθηκε σε επιθετική θεραπεία ευρέως φάσματος με ενδοφλέβια αντιβιοτικά. Τώρα χρειάζεται μεταμόσχευση νεφρού και δερματικά μοσχεύματα επειδή οι χειρουργοί στο Lackland έπρεπε να κόψουν μέρος του άρρωστου προσώπου του», είπε ο Δρ Ντάουνινγκ.

Τα συμπτώματα ενός δεύτερου ασθενούς ήταν τρομερά και παρόμοια. Επίσης, υπέστη σύνδρομο στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ μέσα σε λίγες μέρες από την ρινική μπατονέτα. Ευτυχώς, έλαβε ενδοφλέβια θεραπεία πριν αρχίσουν να κλείνουν τα όργανά του και η πρόγνωσή του για επιβίωση είναι εξαιρετική, παρά τη μόνιμη παραμόρφωση, είπε ο Δρ Ντάουνινγκ.

Ο τρίτος ασθενής δεν ήταν τόσο τυχερός. Πέθανε στο χειρουργικό τραπέζι καθώς οι χειρουργοί πάλευαν απεγνωσμένα να εμποδίσουν το συκώτι, τα νεφρά και τους πνεύμονές του να καταρρέυσουν συστηματικά. Επί δώδεκα ώρες το ιατρικό προσωπικό προσπαθούσε να του σώσει τη ζωή, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η ζημιά, είπε ο Δρ Ντάουνινγκ αφού εξέτασε τις ιατρικές εκθέσεις του Λάκλαντ, ήταν τόσο εκτεταμένη και διαδεδομένη σε όλο το σώμα του ασθενούς που ποτέ δεν είχε περισσότερες από 5% πιθανότητες να επιβιώσει από τη μόλυνση που κατέστρεψε το σώμα του.

«Υπήρχε μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της ασθένειας των ασθενών και των ρινικών επιχρισμάτων», είπε ο Δρ Ντάουνινγκ. «Σε αυτό το σημείο ζητήσαμε από τον Lackland να σταματήσει τη ρινική μπατονέτα και να μας στείλει τα υπόλοιπα αχρησιμοποίητα επιχρίσματα. Όταν τα πήραμε, αυτό που βρήκαμε ήταν ανησυχητικό».

Το διαγνωστικό τεστ με ρινικη μπατονετα Covid-19 (όχι ταχεία δοκιμή) είναι παρόμοιο με τον τρόπο με τον οποίο τα επιχρίσματα λαιμού χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για τη δοκιμή για στρεπτόκοκκο. Ένα δείγμα που αφαιρέθηκε από τη μύτη τοποθετήθηκε σε μια ειδική πλάκα (καλλιέργεια) που επιτρέπει στα βακτήρια να αναπτυχθούν στο εργαστήριο. Ο συγκεκριμένος τύπος μόλυνσης διαπιστώνεται χρησιμοποιώντας χημικές εξετάσεις. Εάν δεν αναπτυχθούν βακτήρια, η καλλιέργεια είναι αρνητική για Covid και το άτομο δεν έχει Covid-19. Εάν, ωστόσο, αναπτυχθούν τα βακτήρια, ο ασθενής θεωρείται θετικός στον Covid. Ο στρατός λαμβάνει τα επιχρίσματα Covid σε ερμητικά σφραγισμένες συσκευασίες με την ένδειξη «Μόνο για τεστ Covid-19».

«Ο Λάκλαντ μας έστειλε 5.000 σφραγισμένα τεστ. Το καθένα ελέγχθηκε εργαστηριακά και από τα 5.000, βρήκαμε ότι 250 είχαν ίχνη ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus, ενός λοιμογόνου βακτηρίου που ανθίσταται στα περισσότερα σύγχρονα αντιβιοτικά. Δεδομένου ότι τα βακτήρια δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, δοκιμάσαμε την ίδια τη συσκευασία. Τα 250 πακέτα περιείχαν μικροσκοπικά τρυπήματα που επέτρεπαν αρκετό οξυγόνο για να επιτραπεί η ανάπτυξη», είπε ο Δρ Ντάουνινγκ.

«Αυτό φαίνεται να είναι εσκεμμένο και προσπαθούμε να μάθουμε από ποιον», είπε κλείνοντας.

 

 

 

 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ🪐🐲 ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάξε να βρείς που,και πώς πακεταριζόντανε τα τέστ με τις μπατονέτες να διανεμηθούν στις χώρες παγκοσμίως και θα καταλάβεις γιατι βρέθηκαν μέχρι και στσφυλόκοκκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δώσε μας το λινκ με όλα αυτά που λένε στα αγγλικά σε παρακαλώ να διαβάσω εγώ που ξέρω αγγλικά. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις