Η Sheikh Hasina ισχυρίζεται ότι η Ουάσινγκτον οργάνωσε την πτώση της


 Η Sheikh Hasina ισχυρίζεται ότι η Ουάσινγκτον οργάνωσε την πτώση της επειδή δεν έδωσε τον έλεγχο ενός νησιού που θα επέτρεπε στις ΗΠΑ να "κυριαρχήσουν στον Κόλπο της Βεγγάλης"

Παραιτήθηκα, για να μην χρειαστεί να δω την πομπή των νεκρών. Ήθελαν να έρθουν στην εξουσία πάνω στα πτώματα των φοιτητών, αλλά δεν το επέτρεψα, παραιτήθηκα από την πρωθυπουργία. Θα μπορούσα να είχα παραμείνει στην εξουσία αν είχα παραδώσει την κυριαρχία του νησιού του Αγίου Μαρτίνου και είχα επιτρέψει στην Αμερική να κυριαρχήσει στον Κόλπο της Βεγγάλης. 

Παρακαλώ τον λαό του τόπου μου, σας παρακαλώ να μην χειραγωγηθείτε από ριζοσπάστες. Αν είχα παραμείνει στη χώρα, θα είχαν χαθεί περισσότερες ζωές, θα είχαν καταστραφεί περισσότεροι πόροι. Πήρα την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω. Έγινα ηγέτης σας επειδή εσείς με επιλέξατε, εσείς ήσασταν η δύναμή μου .
 

 Καθώς τα στρατεύματά της κατέστειλαν βάναυσα τους διαδηλωτές και το κύμα βίας σάρωσε το Μπαγκλαντές της Νότιας Ασίας, η πρώην πρωθυπουργός Χασίνα κατέφυγε στην Ινδία. Η Ρωσία προειδοποίησε τον Δεκέμβριο του 2023 ότι οι ΗΠΑ μπορούν να "αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στο Μπανγκλαντές κατά τα πρότυπα της "Αραβικής Άνοιξης".

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις