Ξυπνησαν αλλα τωρα ειναι αργα...Η Σουηδία φέτος απέλασε περισσότερους μετανάστες από όσους δέχθηκε

 

Η Σουηδία με αλλαγές στη μεταναστευτική της πολιτική

κατάφερε αυτό που εδώ παρουσιάζουν ως «ακατόρθωτο»!

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Μετανάστευσης Νίκος Παναγιωτόπουλος προσπαθεί να μας σερβίρει ως «επιτυχημένη» πολιτική τον υπερδιπλασιασμό των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας και να μας πείσει ότι οι ροές θα συνεχίζονται … αενάως, η Σουηδία αποδεικνύει ότι μόνον με εσωτερικές πολιτικές το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπισθεί. Αρκεί να αντιμετωπισθεί ως «πρόβλημα» και όχι ως «ευκαιρία»!

Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ του European Conservative: Για δεκαετίες, η Σουηδία ήταν γνωστή ως «ο προορισμός» για μη Ευρωπαίους μετανάστες λόγω του υπερβολικά γενναιόδωρου συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και της «προθυμίας» των Σουηδών να δεχτούν «κατατρεγμένους». Όμως αυτή η εποχή φαίνεται να τελειώνει. Το σουηδικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Σουηδία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταγράψει τον χαμηλότερο συνολικό αριθμό αιτούντων άσυλο φέτος από το 1997, έχοντας ήδη φθάσει σε net migration για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι έφυγαν το 2024 από όσους έφτασαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Σουηδικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης, μόνο 5.600 αιτήσεις ασύλου έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη χώρα το 2024, γεγονός που αντιπροσωπεύει μείωση 27% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ταυτόχρονα, η μετανάστευση (ή “επιστροφή”) αυξήθηκε κατά πάνω από 60% -ιδίως μεταξύ των ανθρώπων που γεννήθηκαν στο Ιράκ, τη Σομαλία και τη Συρία- με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να υπάρχει ένα καθαρό “πλεόνασμα” εξερχόμενων περίπου 5.700 ατόμων.

Σύμφωνα με την υπουργό Μετανάστευσης Μαρία Στένεργκαρντ:

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης έχουν φέρει αποτελέσματα. Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου φαίνεται να είναι ιστορικά χαμηλός, οι άδειες παραμονής που σχετίζονται με το άσυλο συνεχίζουν να μειώνονται και η Σουηδία έχει αυτό που αποκαλεί καθαρή μετανάστευση για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια. Αυτή η εξέλιξη προς τη βιώσιμη μετανάστευση είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της ένταξης και τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις