Ανατίναξη στους αγωγούς Nord Stream: Οι γερμανικές αρχές εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης για Ουκρανό δύτη

 Ανατίναξη στους αγωγούς Nord Stream: Οι γερμανικές αρχές εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης για Ουκρανό δύτη

Οι αρχές της Γερμανίας,

εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Ουκρανό δύτη Volodymyr Z. για τις ανατινάξεις στους αγωγούς αερίου Nord Stream 1 και 2.

Σύμφωνα με το ARD την Süddeutsche Zeitung και την Die Zeit, ο εκπαιδευτής δυτών από την Ουκρανία με όνομα Volodymyr Z. φέρεται να ήταν μέλος της ομάδας δυτών που προκάλεσε τις ανατινάξεις στους δύο αγωγούς αερίου το 2022.

Κατά τα ίδια δημοσιεύματα ο άνδρας έχει διαφύγει από την Πολωνία καθώς φέρεται να ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τις γερμανικές αρχές.

Όπως μεταδίδει η Bild ο άνδρας αυτός στο παρελθόν είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους για τυχόν εμπλοκή του στις ανατινάξεις και είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή δηλώνοντας έκπληκτος.

Οι γερμανικές αρχές, κατά τη δημοσιεύματα, φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει άλλα δύο άτομα από την Ουκρανία, έναν άνδρα και μια γυναίκα, για εμπλοκή τους στις δύο ανατινάξεις χωρίς, όμως, να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

 Οι ανατινάξεις είχαν ανακαλυφθεί τον Σεπτέμβριο του 2022, έξι μήνες μετά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία στους αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία με έρευνα να διεξάγεται στη Γερμανία, την Δανία και τη Σουηδία.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις