Αξιωματικός των Λευκων Καπέλων παραβίασε την αποστολή να συλλάβει το αφεντικό της IRS και κατηγορείται για βοήθεια στον εχθρό

 

Ένας υπολοχαγός Πεζοναυτών

κατηγορήθηκε για παράλειψη καθήκοντος και άλλα εγκλήματα υψηλού επιπέδου επειδή παρακούσε τις άμεσες εντολές του στρατηγού Eric M.Smith να συλλάβει τον διευθυντή της IRS Danny Werfel, ο οποίος, όπως είπαν πηγές από το γραφείο του στρατηγού έκανε "τα στραβα ματια" αφού ο πρόεδρος Τραμπ είπε κατά τη διάρκεια της Πέμπτης ότι, με την επανεγκατάσταση του στο Οβάλ Γραφείο, θα απαλλάσσε τα μπονους από το φορολογητέο εισόδημα.

Το πρωί της Παρασκευής, ένας πληροφοριοδότης της IRS, ενημέρωσε τον στρατηγό Σμιθ ότι ο Βέρφελ κυρηξε συναγερμο ως απάντηση στην υπόσχεση του Τραμπ και είχε καλέσει τους περιφερειακούς επόπτες σε έκτακτη διάσκεψη του ZOOM. Ο Βέρφελ κατήγγειλε την «αλόγιστη φορολογική μεταρρύθμιση» του Τραμπ ως επικίνδυνη για την ουσία του Υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι εφόσον «οι κλέφτες δεν αναφέρουν ποτέ τα μπονους» και «κερδίζουν περισσότερα από όσα θα έπρεπε», οι εργαζόμενοι που εξαρτώνται από τα μπονους δεν άξιζαν καμία φορολογική έκπτωση. Ο Βέρφελ είπε στη σύγκληση  ότι «ο Τραμπ πρέπει να πεθάνει και θα το κανονίσω μόνος μου αν χρειαστεί» και ότι κάθε άτομο που ευθυγραμμίζεται με τη MAGA ελέγχεται επιθετικά.

Η πηγή μας είπε ότι ο πληροφοριοδοτης παρείχε ένα βίντεο της συγκέντρωσης, το οποίο η Διοίκηση Κυβερνοχώρου των Δυνάμεων Πεζοναυτών επικύρωσε κατόπιν αιτήματος του στρατηγού Σμιθ. Παρόλο που η ιστοσελιδα δεν έχει δει το βίντεο, μας δόθηκε μια επικυρωμένη κοπια.

Ο στρατηγός, πρόσθεσε η πηγή μας, θεώρησε ότι οι δηλώσεις του Werfel ήταν πρακτικά προδοτικές, αλλά συμβουλεύτηκε τον Αντιναύαρχο Crandall πριν συγκεντρώσει μια ομάδα για να κυνηγήσει τον Deep Stater, ο οποίος είχε υπηρετήσει στο παρελθόν υπό τον Barrack Hussein Obama ως ελεγκτής OMB. Ο Μπάιντεν τον είχε διορίσει διευθυντή της IRS τον Μάρτιο του 2023.

«Αυτός ο τύπος [Werfel] έχει γραμμένο το Deep State παντού του, ανεξίτηλα. Δεν είναι καλύτερος από τον τύπο που αντικατέστησε. Είναι ένα πραγματικό ένα κομμάτι σκατά, αν με ρωτάτε. Αλλά ο στρατηγός ήθελε τη νομική γνώμη του ναύαρχου Κράνταλ. Ο Βέρφελ απλώς έβγαινε από θυμο ήταν κυριολεκτικός; Τα λόγια του είχαν σκοπό να διαπράξει έγκλημα; Λοιπόν, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις απειλές κατά της ζωής του Προέδρου Τραμπ».

Η απάντηση του ναυάρχου: Το Βαθύ Κράτος είχε φυλακίσει πατριώτες για λιγότερο σοβαρά εγκλήματα και θα ασκούσε δίωξη στον Βέρφελ αν τον έπιαναν οι άνδρες του στρατηγού.

Η πηγή μας είπε ότι ο στρατηγός Σμιθ εδειχνε ενα ασυνήθιστο κίνητρο να συλλάβει τον Βέρφελ, γιατί είχε συγκεντρώσει μια ομάδα και είχε εκδώσει διαταγές για την απομόνωση και τη σύλληψη αυτου του τυπου αμέσως. Ο υπολοχαγός που διοικούσε την ομάδα είχε πολεμήσει προηγουμένως με τη FEMA στο Μάουι, όπου είχε τέσσερις επιβεβαιωμένες δολοφονίες εχθρού, ένας από τους οποίους κέρδισε μέσω μάχης σώμα με σώμα. Εκείνη την εποχή, θεωρήθηκε ανερχόμενο αστέρι στον παρατεταμένο πόλεμο των Λευκών Καπέλων ενάντια στο Deep State. Ήταν ανάμεσα σε μια χούφτα αξιωματικών που είχαν προγραμματιστεί να λάβουν προαγωγές στο πεδίο της μάχης.

Όλα άλλαξαν την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ επιτηρούσε το σπίτι του Werfel το Σάββατο, ο υπολοχαγός είδε τον Werfel και τη σύζυγό του, Beth, και τα ενήλικα παιδιά τους, Sean και Molly, να μαζεύονται στο σαλόνι βλέποντας κάτι που φαινόταν να είναι Netflix και να τρώνε ποπ κορν. Έχοντας αναπτύξει παραβολικά μικρόφωνα, οι πεζοναύτες άκουσαν τους γονείς να επαινούν τα παιδιά τους και να προφέρουν μερικές υποτιμητικές δηλώσεις για τον Πρόεδρο Τραμπ. Μοιράστηκαν μια ομαδική αγκαλιά και χαμογέλασαν ο ένας στον άλλον προτού ο Βέρφελ πει ότι κατευθυνόταν στην πίσω αυλή για να ξεκινήσει το μπάρμπεκιου .

Όταν ο Werfel έφυγε από το σπίτι μέσω μιας πίσω πόρτας και ήταν πέρα ​​από την οπτική γωνία της οικογένειάς του, ο ανώτερος υπαξιωματικός της ομάδας Πεζοναυτών ζήτησε άδεια για να τον αρπάξει. Αντί να απαντήσει, ο υπολοχαγός συνέχισε να κοιτάζει με κιάλια στο μπροστινό παράθυρο, πίσω από το οποίο η κυρία Βέρφελ και τα παιδιά κοιτούσαν προσεκτικά την τηλεόραση.

Ο Υπαξιωματικός επανέλαβε το αίτημά του, αλλά ο υπολοχαγός τον φίμωσε βάναυσα: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», είπε.

«Είναι η τέλεια στιγμή, αλλά πρέπει να δράσουμε τώρα», απάντησε ο Υπαξιωματικός, σύμφωνα με μια επίσημη περίληψη του περιστατικού που εξετάστηκε από τημ ιστοσελιδα.

Ο υπολοχαγός διαφώνησε και ο Υπαξιωματικός ερμήνευσε την απροθυμία του να ενεργήσει ως ξεκάθαρη δειλία, αλλά υπάκουσε στον διοικητή του όπως κάνουν οι πεζοναύτες. Η έκθεση σημείωσε ότι η απόφαση του υπολοχαγού να ματαιώσει τη νυχτερινή αποστολή για να προσπαθήσει ξανά την επόμενη μέρα άφησε όλους τους πεζοναύτες μπερδεμένους. Είχε μάλιστα απορρίψει το εύλογο αίτημα του Υπαξιωματικού να τοποθετήσει φρουρούς στην κατοικία κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περίπτωση που εμφανιζόταν άλλη ευκαιρία να αρπάξει τον Βέρφελ. Αντίθετα, έδωσε εντολή στους Πεζοναύτες να ξεκουραστούν μια νύχτα στα δωμάτια του ξενοδοχείου στη Βαλτιμόρη που είχαν νοικιάσει με υποτιθέμενα ονόματα, ώστε να είναι διαυγείς και έτοιμοι για μάχη στις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας.

Αλλά όταν οι Πεζοναύτες επέστρεψαν πριν την αυγή της Κυριακής, οι Werfels, όλοι οι Werfels, έμοιαζαν να έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος. Τα αυτοκίνητά τους δεν βρίσκονταν στο δρόμο ή στο γκαράζ, και η μόνη υπογραφή ήχου και θερμότητας μέσα ήταν μια γάτα να νιαουρίζει που είχαν αφήσει πίσω τους.

Ο υπολοχαγός είπε στον υπαξιωματικό του ότι οι Werfels πρέπει να εντόπισαν έναν απρόσεκτο πεζοναύτη το προηγούμενο βράδυ και να εφυγαν από το σπίτι στη μέση της νύχτας.

 «Λάθη συμβαίνουν. Οι πεζοναύτες είναι επίσης άνθρωποι, οπότε αυτό που πρότεινε δεν ήταν αδύνατο. Αλλά ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο για έναν αξιωματικό να ισχυρίζεται χωρίς στοιχεία. Κάθε πεζοναύτης εκεί, συμπεριλαμβανομένου του λοχία, είχε εμπειρία μάχης και ειδικών επιχειρήσεων. Ο λοχίας πίστευε ότι τα Werfels έλαβαν ειδοποιηση και όχι από έναν πεζοναύτη που κατά λάθος μπήκε μπροστά από ένα παράθυρο ή σκόνταψε πάνω από έναν βράχο. Αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο», είπε η πηγή μας.

Όταν ενημερώθηκε από τον διοικητή του λόχου του τη Δευτέρα, ο υπολοχαγός ομολόγησε ότι είχε τηλεφωνήσει στον Werfel, προειδοποιώντας τον ότι πεζοναύτες με στρατιωτικό ένταλμα σύλληψης θα έφταναν το φως της ημέρας για να τον συλλάβουν και να σκοτώσουν οποιονδήποτε -μέλη της οικογένειάς του- παρεμπόδιζε την αποστολή τους. Τους είχε πει να μαζέψουν τα απαραίτητα και να φύγουν αμέσως, αποδεικνύοντας ότι ήταν στο σπίτι περιγράφοντας λεπτομερώς τι είχε μαγειρέψει ο Βέρφελ στη σχάρα και ποια εκπομπή έβλεπαν ο Βέρφελ και η οικογένειά του στο Netflix. Ο υπολοχαγός εξήγησε στον αρχηγό του ότι βλέποντας τους Βέρφελ να απολαμβάνουν ποιοτικό οικογενειακό χρόνο τον είχε πλήξει με ένα δυσεπίλυτο ηθικό δίλημμα, γιατί και αυτός ήταν σύζυγος και πατέρας. Τι κι αν αντιστρέφονταν οι ρόλοι, είπε. Τι θα γινόταν αν ο Ντιπ Στάτερ που κρυφοκοιτάζει στην αυλή του προσπαθούσε να τον χωρίσει με τη βία από την οικογένειά του; Ζήτησε συγγνώμη για τον συμβιβασμό της επιχείρησης, αλλά είπε ότι αν βρεθεί ξανά σε παρόμοια κατάσταση, δεν μπορούσε να υποσχεθεί ότι θα ενεργούσε διαφορετικά και προσφέρθηκε να παραιτηθεί από την ηγεσια του.

Αντί να δεχτεί την παραίτησή του, η JAG τον κατηγόρησε για συμπεριφορά που δεν άρμοζε για αξιωματικό, παράλειψη καθήκοντος, βοήθεια και συνέργεια στον εχθρό και επίδειξη δειλίας ενώπιον ενός εχθρού - κατάφωρα εγκλήματα σύμφωνα με τον Ενιαίο Κώδικα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης. Η πηγή μας είπε ότι ο υπολοχαγός αφαιρέθηκε από την διοίκηση και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ ο JAG εξετάζει εάν πρέπει να αντιμετωπίσει Στρατοδικείο Γενικού Δικαστηρίου ή να δικαστεί ως εχθρός μαχητής σε στρατιωτικό δικαστήριο.

«Δεν υπάρχει χώρος στην επιχείρησή μας για υποθέσεις συμπονιας. Το ρεκόρ υπηρεσίας του ήταν άψογο μέχρι την περασμένη εβδομάδα και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα ληφθεί υπόψη. Αλλά άφησε ένα Deep Stater να δραπετεύσει και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τους πεζοναύτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κεφάλι κάποιου θα πεσει», είπε η πηγή μας.

 

 

 

 

 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις