Τρία μαδημένα ... κοράκια πάνω από την Ουκρανία - Αρνήθηκαν να σώσουν τον λαό της και οδηγήθηκαν σε πολιτικό όλεθρο

Τρία μαδημένα ... κοράκια πάνω από την Ουκρανία - Αρνήθηκαν να σώσουν τον λαό της και οδηγήθηκαν σε πολιτικό όλεθρο 

Οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ

αρνούνται πεισματικά να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν τους πόρους για να παρατείνουν τον πόλεμο αντιπροσώπων τους με τη Ρωσία, χάνουν τις πολιτικές τους θέσεις και κινδυνεύουν με περαιτέρω δημόσια δυσαρέσκεια, τονίζει ο Βρετανός πολιτκός αναλυτής  Alex Thompson, στο Sputnik.
Καθώς το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για την επετειακή σύνοδο κορυφής του στις 12 Ιουλίου, τρία μεγάλα «γεράκια» της Ουκρανίας - ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ο Γάλλος ομόλογός του Emmanuel Macron και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak έρχονται αντιμέτωποι με την πολιτική τους εξαφίανιση.
Τελευταίο θύμα της ανένδοτης και ανώφελης, φιλοπόλεμης στάσης τους, στάθηκαν οι  Βρετανοί Tories, οι οποίοι χθες 4 Ιουλίου υπέστησαν μια ιστορικού χαρακτήρα εκλογική συντριβή από τους Εργατικούς.
Ο Rishi Sunak παραιτήθηκε οδηγούμενος με αργά αλλά σταθερά βήματα προς την πολτική του εξαέρωση.
Σε αναμμένα κάρβουνα και ο Γάλλος πρόεδρος Macron, μετά την ήττα του πρώτου γύρου στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας.
πρόκειται να διασταυρώσει τα ξίφη του με το Εθνικό Συλλαλητήριο στις 7 Ιουλίου.
Μετέπειτα το πλέον σημάινον παράδειγμα πολιτικής και διπλωματικής αμετροέπειας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, που μετά τον όλεθρο του τηλεοπτικού debate δεν ξέρει καν αν θα είναι υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κόντρα στον Joe Biden.
Τέλος, ο ... «καθ' ύλην αρμόδιος», ο υπέυθυνος για τη συντριβή του ουκρανικού λαού, ο Volodymyr Zelensky, του οποίου η πενταετής θητεία ως προέδρου έχει λήξει -συνταγματικά- στις 20 Μαΐου, βρίσκεται επίσης σε πολιτικό vertigo καθώς μαίνεται η οργιώδης φημολογία για πιθανή αντικατάστασή του από τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.
«Υπάρχει μια ευδιάκριτη και σημαντική τάση στην κυρίαρχη πολιτική, τόσο της Βρετανίας, όσο και των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης που λέει ανοιχτά ότι ο Zelensky είναι ακατάλληλος άνθρωπος για να συνεχίσει να επιτελεί αυτό τον ρόλο», εξηγεί ο Alex Thompson, αναλυτής στο UK Column, έναν ανεξάρτητο ειδησεογραφικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2006.

Ο Zelensky ξεγύμνωσε την οικονομική κατάρρευση της ΕΕ - Με ημερομηνία λήξης οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Δύσης

Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει συναίνεση στη Δύση για το ποιος θα μπορούσε να ... γεμίσει τα παπούτσια του νυν καθεστώτος του Κιέβου εν μέσω της στρατιωτικής υποχώρησης της Ουκρανίας, η πεισματική επιμονή του ΝΑΤΟ να παρατείνει τη σύγκρουση με κάθε κόστος έρχεται σε αντίθεση με την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
«Δεν είμαι οικονομικός αναλυτής, αλλά μου είναι προφανές ότι ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ, ούτε το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να διατηρήσουν μια πολεμική βάση για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς καταστροφική απώλεια της αξίας του νομίσματος και τεράστιες συγχωνεύσεις αμυντικής βιομηχανίας. σε όλη τη Δύση», επεσήμανε ο Thompson.
Αυτή την άνοιξη, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ζήτησε την ισχυροποίηση άμυνα της ΕΕ, προτείνοντας τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού της ΕΕ και συστήνοντας την ιδέα ενός «μεγάλου ευρωπαϊκού δανείου» για τη χρηματοδότηση των προσπαθειών επανεξοπλισμού του μπλοκ.
«Η έκκληση του Macron για κοινά ομόλογα και αυξημένο δανεισμό από τους ευρωπαίους συμμάχους της Ουκρανίας είναι μια σιωπηρή παραδοχή ότι οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης στερούνται οικονομικής κυριαρχίας λόγω του συντονισμού των προϋπολογισμών και των χρεών τους», τόνισε ο ειδικός.
«Δεδομένων των αποτελεσμάτων των γαλλικών εκλογών, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η κυβέρνηση της Γαλλίας να μπορέσει να ... «πουλήσει» έναν μακροπρόθεσμο πόλεμο είτε δι' αντιπροσώπων, είτε απευθείας κόντρα στη Ρωσία στον πληθυσμό της. Παρατηρείται επίσης μια απότομα αυξημένη άρνηση υποστήριξης αυτού του στόχου στη Γερμανία, εξ ου και οι παλινωδίες του Βερολίνου ως προς την επανεισαγωγή της υποχρεωτικής στράτευσης», συνέχισε.

Άγνοια της πραγματικότητας εκ μέρους της Δύσης ή συνειδητή διάλυση των ευρωπαϊκών οικονομιών...;

Η άγνοια της δυτικής ηγεσίας πιθανότοτα οφείλεται στο γεγονός  ότι «οι νατοϊκοί αντιπρόσωπου που ηγούνται του πολέμου στερούνται πλέον σχεδόν οποιωνδήποτε «παλιών ρωσικών χεριών» που, για παράδειγμα, μιλούν ρωσικά ή έχουν μακροπρόθεσμο υπόβαθρο στην κατανόηση του ρωσικού κράτους ή της ρωσικής κοινωνίας», σύμφωνα με τον Thompson.
«Οι γραφειοκράτες και οι πολιτικοί που παίρνουν τις αποφάσεις να στείλουν στην Ουκρανία πιο καταστροφικά όπλα μάλλον έχουν πιστέψει και οι ... ίδιοι τους ισχυρισμούς των δυτικών μέσων ενημέρωσης ότι η Ρωσία είναι μια αναλωμένη δύναμη στον συμβατικό πόλεμο», συμπεραίνει ο αναλυτής θίγοντας ουσιαστικά την πρόσφατη έγκριση που έδωσε η Δύση στην Ουκρανία , προκειμένου το καθεστώς του Κιέβου να επιτέθεται στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία.
Ταυτόχρονα, ο εμπειρογνώμονας δεν αποκλείει την πιθανότητα οι δυτικές ελίτ να αγνοούν εσκεμμένα τη δυσαρέσκεια των πληθυσμών τους, την οικονομική επιβράδυνση που διευκολύνεται από τις αντιρωσικές κυρώσεις και τον παρατεταμένο πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία, προκειμένου να αναθεωρήσουν τις αντίστοιχες οικονομίες τους.
Δηλαδή να κάνουν πράξη με καλύτερους όρους αυτή τη φορά το σύνθημα "Build Back Better" - κάτι που σε μεγάλο βαθμό δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID.
«Δεδομένης της έρευνας του UK Column την τελευταία δεκαετία, τολμώ να υποθέσω ότι οι δύο εκατοντάδες άνθρωποι που διοικούν τις διάφορες δυτικές οικονομίες θα καλωσόριζαν θετικά και τους δύο τρόπους διάλυσης της οικονομίας για να την αναδημιουργήσουν με τη δική τους εικόνα. σχέδια για τα οποία γίνεται λόγος στους κύκλους της δυτικής ελίτ εδώ και πολλές δεκαετίες», είπε ο αναλυτής του UK Column.
Ως εκ τούτου, «οι δυτικές κυβερνήσεις είναι πολύ .... χαρούμενες που προβάλλουν πάνω από την ήπειρο το φάντασμα του «μεγαλύτερου πολέμου στην Ευρώπη από το 1945» για να πείσουν τους δικούς τους πληθυσμούς να σιωπήσουν για τη δυσαρέσκειά τους. 
Και κάπως έτσι έρχονται τα κύματα της παραπληροφόρησης και η δημιουργία εξωτερικών αλλά κυρίως και εσωτερικών εχθρών
Μια κατάσταση συνολικής δαιμονοποίησης ... 
Kι εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για ένα τρανταχτό παράδειγμα
«Ο βρετανικός στρατός, ειδικότερα, έχει ξεκαθαρίσει τα δύο χρόνια ότι δεν υπάρχει μια κατάσταση ... δυαδικού πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, αλλά ένας συνολικός πόλεμος όλων εναντίων όλων.
Με βάση αυτό το δόγμα γενικευμένου ηθικού πανικού, η Βρετανία θεωρεί δημόσια πρόσωπα που ουδόλως εχθρικά είναι προς τη Ρωσία ως απειλές για την εσωτερική τάξη , παρενοχλώντας και κρατώντας ορισμένους από αυτούς βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις